"Свега бих се одрекла само да имам још једно дете"

27 јуна, 2016

Мајка ћерке јединице искрено прича о свим предностима и недостацима тога што не може своју породицу да прошири за бар још једног члана…
majka
Сматрам своју породицу идеалном. Супруг, ћерка и ја чинимо савршени скуп. Након пар месеци од њеног рођења, сазнали смо да је заправо била прави благослов за нас. Желели смо да породицу проширимо, али нажалост, та могућност за нас више не постоји. Из тог разлога, бирам да извучем најбоље из ситуације у којој се налазимо.
Тако сам одлучила да запишем све предности тога што имам само једно дете, а ово су закључци до којих сам стигла:
Када је моја ћерка окупирана школом или се забавља у својој соби, наша кућа постаје права оаза мира. Те тренутке увек могу да искористим за прелиставање штампе, опуштање уз шољицу чаја, дружење са пријатељицама или уживање у неких другим активностима које ми изазивају осећај задовољства.
Када одлазимо на одмор, у ауту увек има довољно места за све.Чињеница да морам да скупљам паре за школовање само једног детета, значи да себи и даље могу да приуштим “ситнице које живот значе”.
У мојој кући не можете да чујете свађу деце око играчака.
Убеђивање ћерке јединице да је време за поподневну дремку, сигурно је лакше од обављања исте обавезе са већим бројем малишана. Они сваког тренутка могу да се уроте против вас, мислим да то не бих могла да поднесем.
Када буде тражила кућног љубимца, моја ћерка ће бити поражена у породичном гласању. Да имамо више деце, супруг и ја бисмо морали бисмо да смишљамо друге методе и изговоре због којих оно што желе није могуће.Мислим да један пубертет могу да преживим.
Уколико одлучимо да путујемо авионом, не морамо да се раздвајамо током лета. Три седишта су више него довољна за нашу малену породицу.
Никада се нећу наћи у ситуацији да бирам између гледања школске представе или одласка на дечију утакмицу. Могу да учествујем у сваком делу њеног живота и моја девојчица никада се неће осетити запостављено.
Свет ће моје уплакано лице моћи да види на матури моје принцезице и то се, такође, дешава само једном у целом животу.
Међутим, ништа од овога ми није битно. Одрекла бих се свих наведених привилегија, само да добијем још једно дете.Постоје они људи који су сигурни да не желе више од једног детета, као и они којима хаос и константна дечија граја прија. То је њихова замисао савршене породице.
Ја сам неко ко не припада ни једнима, ни другима. Моја врста је специфична. У истом тренутку могу да се смејем и да плачем када размишљам о срећи коју проузрокује моја ћерка јединица, али и колико би тек наша кућа била весела са више деце.
Током живота, имамо две опције. Можемо да победимо или изгубимо и научимо да живимо са тим. Према томе, као што сам и на почетку рекла, моја малена породица је све што сам увек желела.
 
Извор:  yumama.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама