Тата признао: Није лако бити мама

11 јула, 2016

Бред Кернс (27) документовао је свој “пораз” на Фејсбуку, након што је само један дан радио све што иначе ради мама, док је његова супруга била у болници.

tata i mala beba
Бред је отац двоје деце, а о мукама са којима се сусрео док је један дан сам чувао своје малишане, писао је на Фејсбуку .
“Знате када ваша жена каже: ‘Волела бих да сам ја тата’, а ви мислите како је то исто… Е, па, завалите се, опустите се, узмите пиће, кокице, очистите распоред јер ћу вас повести на вожњу која се може упоредити само са вожњом на ролеркостеру при брзини од 100 миља на сат, који вас води кроз водопад повраћке, го*ана и много суза. А када завршите са својим, прећи ћете на дечје”, написао је овај тата.
Бред каже да се ужурбано вратио кући с посла, након што му је супруга Сара јавила да мора у болницу због проблема са јетром. Док је она била у болници, Бред је морао сам да брине о деци. “И тако сам постао мама”, каже Бред.

20 ствари који би сваки отац који има ћерку требало да (у)ради …

Само 24 касније, поштовање које је овај мушкарац имао према својој супрузи и свему што она ради, достигло је нови ниво.
Бред каже да су га тог јутра клинци пробудили у пет сати, а да је његов двогодишњи син Нокс тражио да гледа цртаће “режећи на њега”.
“Пустио сам му цртаћ на ДВД-ју и то ми је купило мало времена. Шестомесечни Фин комуницира само плакањем док ја погађам шта би желео. Млеко из флашице ће га мало смирити.”
Овај тата каже да како дан одмиче, његово стрпљење постаје све “тање”.
“Нокс се мало смирио јер сам га пустио да ми лепи стикере по ногама. Био је тих… Све, само да не пробуди Фина”.
Да не буде да је овај тата само “кукао” на своју улогу, он је на друштвеној мрежи поделио и да га је фасцинирало како бебе спавају.
“Када пресвучете дете и нахраните га, држите га у наручју и мазите га по леђима, како би му било пријатније. Трепавице му одједном постају тешке, дише на нос, све док ме не постане толико пријатно да не може више да држи очи отворене. То је стварно предивно”.

Имати ћерку…

Он је затим ушушкао свог сина у кревет, пољубио га у челу за лаку ноћ и уживао у том тренутку, све док… “Све док није завриштао као да сам га бацио о зид, а не спустио на кревет! Срећа да се то догађа само једном током ноћи… Мислим, свакако не бих желео да то опет радим у 10:30….12:00….1:45….3:30…. Јесте ли знали да је несаница облик мучења?”, упитао је тата.
Бред кроз шалу додаје да је убрзо након тога дошла његова ташта, која га је затекла необријаног, чупавог, у одећи коју је носио и претходног дана, што је довело до тога да схвати да би радије “играо улогу” тате.
“То је био тренутак у којем сам схватио да сам поражен. Само 16 сати сам био мама и нисам успео”, каже Бред и закључује да није успео да одржава ни личну хигијену као мама, а да не говоримо о одржавању куће, спремању хране, шетања са децом…
Међутим, пошто је његова супруга Сара остала у болници, Бред је и даље задужен за малишане.
“Сара је све боље, а и ја се све боље сналазим у улози маме”, написао је овај тата који каже је за све потребно мало времена и стрпљења.
Извор:Mondo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама