Tata priznao: Nije lako biti mama

11 jula, 2016

Bred Kerns (27) dokumentovao je svoj “poraz” na Fejsbuku, nakon što je samo jedan dan radio sve što inače radi mama, dok je njegova supruga bila u bolnici.

tata i mala beba
Bred je otac dvoje dece, a o mukama sa kojima se susreo dok je jedan dan sam čuvao svoje mališane, pisao je na Fejsbuku .
“Znate kada vaša žena kaže: ‘Volela bih da sam ja tata’, a vi mislite kako je to isto… E, pa, zavalite se, opustite se, uzmite piće, kokice, očistite raspored jer ću vas povesti na vožnju koja se može uporediti samo sa vožnjom na rolerkosteru pri brzini od 100 milja na sat, koji vas vodi kroz vodopad povraćke, go*ana i mnogo suza. A kada završite sa svojim, preći ćete na dečje”, napisao je ovaj tata.
Bred kaže da se užurbano vratio kući s posla, nakon što mu je supruga Sara javila da mora u bolnicu zbog problema sa jetrom. Dok je ona bila u bolnici, Bred je morao sam da brine o deci. “I tako sam postao mama”, kaže Bred.

20 stvari koji bi svaki otac koji ima ćerku trebalo da (u)radi …

Samo 24 kasnije, poštovanje koje je ovaj muškarac imao prema svojoj supruzi i svemu što ona radi, dostiglo je novi nivo.
Bred kaže da su ga tog jutra klinci probudili u pet sati, a da je njegov dvogodišnji sin Noks tražio da gleda crtaće “režeći na njega”.
“Pustio sam mu crtać na DVD-ju i to mi je kupilo malo vremena. Šestomesečni Fin komunicira samo plakanjem dok ja pogađam šta bi želeo. Mleko iz flašice će ga malo smiriti.”
Ovaj tata kaže da kako dan odmiče, njegovo strpljenje postaje sve “tanje”.
“Noks se malo smirio jer sam ga pustio da mi lepi stikere po nogama. Bio je tih… Sve, samo da ne probudi Fina”.
Da ne bude da je ovaj tata samo “kukao” na svoju ulogu, on je na društvenoj mreži podelio i da ga je fasciniralo kako bebe spavaju.
“Kada presvučete dete i nahranite ga, držite ga u naručju i mazite ga po leđima, kako bi mu bilo prijatnije. Trepavice mu odjednom postaju teške, diše na nos, sve dok me ne postane toliko prijatno da ne može više da drži oči otvorene. To je stvarno predivno”.

Imati ćerku…

On je zatim ušuškao svog sina u krevet, poljubio ga u čelu za laku noć i uživao u tom trenutku, sve dok… “Sve dok nije zavrištao kao da sam ga bacio o zid, a ne spustio na krevet! Sreća da se to događa samo jednom tokom noći… Mislim, svakako ne bih želeo da to opet radim u 10:30….12:00….1:45….3:30…. Jeste li znali da je nesanica oblik mučenja?”, upitao je tata.
Bred kroz šalu dodaje da je ubrzo nakon toga došla njegova tašta, koja ga je zatekla neobrijanog, čupavog, u odeći koju je nosio i prethodnog dana, što je dovelo do toga da shvati da bi radije “igrao ulogu” tate.
“To je bio trenutak u kojem sam shvatio da sam poražen. Samo 16 sati sam bio mama i nisam uspeo”, kaže Bred i zaključuje da nije uspeo da održava ni ličnu higijenu kao mama, a da ne govorimo o održavanju kuće, spremanju hrane, šetanja sa decom…
Međutim, pošto je njegova supruga Sara ostala u bolnici, Bred je i dalje zadužen za mališane.
“Sara je sve bolje, a i ja se sve bolje snalazim u ulozi mame”, napisao je ovaj tata koji kaže je za sve potrebno malo vremena i strpljenja.
Izvor:Mondo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama