Тате, не пропуштајте најважнију улогу свог живота

17 новембра, 2017

Мама свом детету жели најбоље. Жели да буде сигурно и збринуто, жели да једног дана одрасте у самостално биће које је способно да се носи са недаћама и срећним тренцима у животу. Мама то жели и осећа, многи кажу најјаче. Ипак, наука каже можда и није тако. У дететовом животу постоји још неко ко има исте жеље и иста осећања и та особа није замена за мајку…

Тате су битне исто колико и маме
То је тата, особа која је за развој детета пођеднако важна као и мама. Зато, маме, након порођаја направите места за њих, иако вам се чини да ви све знате и можете боље. Дозволите тати да се одмах повеже са дететом, јер је то сигуран начин да ћете свом малишану осигурати најбољу будућност. Уз тату су слободнији, играју се игара које би мама често прогласила опасним. Доказано је да су деца у чијем развоју пођеднако учествују оба родитеља имају бољи успех у школи, више пријатеља,љубавне везе су им стабилније, а једног дана и они сами постају добри родитељи.
И то све само зато што сте пустили оца да буде оно што треба, тата.
Доказано је да беба одмах по рођењу препознаје мамин глас, то је глас који је стално слушала, још док је била у стомаку. Али, такође је доказано да беба осим маминог гласа препознаје још један, а то је татин глас. На татин глас се беба навикава од 32 недеље трудноће, па ако желите да ваше дете има блиски однос са оцем, пустите да јој тата прича, још док је у стомаку.
Родитељи се разликују по мирису
Истраживања су такође показала да беба тату и маму разликује по мирису, још у првим данима. Зато је важно да тата носи, љуби и мази бебу од рођења, јер ће ускоро и он, као и мама моћи да утеши и умири новорођенче које плаче, баш као и мама.
Са два месеца, беба тачно зна да је тата у близини, а са три месеца му се радује, исто као и мами.
А како деца одрастају, татина улога је све већа. Очеви се са децом играју другачије, причају другачије. Њихове игре су за децу интерактивније, они пуштају малишане да испробају своје границе, а таква деца деца постају мали људи сигурни у себе.
Дакле, маме, тате можда не раде баш све како сте замислиле, али су, заједно са вама, нешто најбоље што вашем детету може да се догоди. Можете чак и нешто да научите од њих, за почетак, опустите се!
 
Извор: zena.blic.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама