Тед има 29 година, троје деце и важну поруку пет година млађем себи

18 новембра, 2019

Тед Гондер је отац троје деце, има 29 година и став којим је освојио десетине хиљада жена широм света. И то само једним искреним текстом на свом ФБ профилу. Ево шта он каже:

Имам 29 година и троје деце са својом супругом Франциском која их је носила и родила као јунак. А ево шта бих рекао двадесетчетворогодишњем себи о томе како да будем добар партнер својој жени током периода уласка у авантуру звану родитељство:

1. Жена је та која дете носи У СВОМ СТОМАКУ целих девет месеци. Зато ти носи дете на свом стомаку кад се роди, колико год можеш. Не само да ће јој то помоћи да се опорави, него ћеш остварити везу са својим дететом снажнију него што можеш да замислиш.

2. Жена је та која доји и – ма колико то било дивно и јединствено искуство за једну мајку – исцрпљујуће је. Зато се ти потруди да промениш сваку пелену коју можеш. Од пелене број 1 па надаље. Не брини, брзо ћеш престати да будеш гадљив. И спречићеш неравнотежу и незадовољство у вези. И док се друге жене у вашем окружењу буду жалиле како њихови мужеви избегавају све обавезе у вези са бебом, твоја жена ће се смешкати у себи.

3. Скувај јој кафу сваког јутра. Можда је неће попити, можда ће је попити кад се охлади јер није могла да устане на време. Била је будна добар део ноћи, хранећи бебу, зато јој помози да започне дан колико-толико одморна.

I'm now 29 and have 3 kids with my wife Franziska who carried and birthed them all like a pro. Here's what I would tell…

Gepostet von Ted Gonder am Mittwoch, 18. September 2019

4. Реци јој да је лепа и помози јој да то и сама увиди у оним моментима кад је најнесигурнија у себе. Подсети је на све оно што је постигла до сада. Подсети је да је херој. Знаш, она је буквално испомерала све своје унутрашње органе, добила 10, 20 килограма да би ти подарила дете које ће ти бити најважнији дар који ћеш икад добити. Помози јој да превазиђе несигурност и да се фокусира на позитивне ствари.

5. Прихвати “ударце”. Хормони дивљају, и пре и после порођаја. Понекад ће ти деловати као да то није она жена коју си оженио, а понекад ће и она изговорити ствари које не би сигурно рекла да се не осећа неиспавано и изморено до крајњих граница. Сети се да је твој посао да кроз све то будеш њен ослонац и кад ти се учини да је њен језик оштрији него што уме да буде, имај на уму да ће се “нормално” стање брзо вратити и да ће ти тада бити захвална што си разумео.

А. Ц.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама