Тиодоровић: Ближи смо томе да распуст почне 25. децембра

Епидемиолог доктор Бранислав Тиодоровић изјавио је данас да педијатри, десет дана од завршетка јесењег распуста, не извештавају о повећању броја заражене деце и да говоре о стабилизацији, али и смањењу броја деце која долазе у ковид амбуланте.

“Подаци којима ‘Батут’ и Министарство просвете располажу говоре да је број наставника који су одсутни због ковида негде на 0,3 до 0,38 посто и да код ученика имамо 0,1 посто који су одсутни. Видећемо, данас су почела по старом, по оном идеалном методу да раде деца и видећемо какав ће то да има ефекат”, рекао је епидемиолог.

“Ближи смо томе да зимски распуст почне 25. децембра”

Говорећи о потенцијалном ранијем почетку зимског распуста од 15. децембра, Тиодоровић је рекао да постоје два модела – да распуст почне или 15. или 25. децембра.

“Ближи смо другом моделу. Ми морамо да поштујемо став просветних радника. Они су херојски издржали велике проблеме ове две године. Успели су са онлајн наставом која је била веома добро организована, али није довољна, јер ученици и студенти не могу задовољити све потребе да науче све што је неопходно онлајн наставом”, казао је Тиодоровић.

Када је реч о славама и другим прославама, Тиодоровић је поручио да је јуче славио славу у породичним условима у ограниченом броју присутних и да су сви били вакцинисани.