Тројка из математике? Браво! Тројка је боља од двојке!

Један мали разговор, само цртица нечијег живота, може променити поглед на твој. Нисмо ни свесни колико једни од других учимо. Онако необавезно, успут, мењамо перспективу.

Звони јој телефон.

Баш сад сам ја хтела тебе да позовем. Како си провео дан? Мој је био јако узбудљив. Једва чекам да дођем кући да се испричамо. Како је било у школи? Тројка из математике? Браво! Тројка је боља од двојке!

Foto: Canva

И то је то.

Једноставно, лако. Радост због будућег разговора и тројка која заиста јесте боља од двојке. Тројка значи да си учио, да си се трудио, да имаш ново знање којим располажеш, тројка значи да напредујеш. Тројка, такође, значи, да ниси баш све савладао у мери која је предвиђена прописаним стандардима, да можда ниси решио задатак који је на напредном нивоу и који уради само по који ученик у одељењу. Тројка значи да мораш још да се трудиш и радиш, поставља пред тебе нови изазов, али исто тако значи да само у том тренутку, само на том пољу, само у тој области, ниси најбољи.

Али си добар!

И то је сва мудрост. Пред тобом је једно породично вече. Наручићете пицу, поделићете утиске и заједно одгледати филм. Или ћете се љутити, међусобно дурити и решавати те једначине до дубоко у ноћ.

Ти бираш.

Преслишавам се.
Стрпљење: оцена три
Хумор: пет
Кување: два
Креативност: добра четворка
Спремност за игру: четири минус
Распремање куће: три
Бирање правих речи: три плус
Фигуре од пластелина: пет
Певање успаванки: пет
Пеглање веша: два, ићи ћу на допунску
Пачији плес: четири плус
Волим те: пет.

Положила сам.

Ово значи да се трудим. Ово значи да напредујем. И нисам одлична. И то није страшно. Решићу и ја једном ту једначину. А сад дођи да ме загрлиш.

Аутор: Маја Радовић