У ОШ „Јован Дучић“ у којој је претучена наставница сутра нема наставе, родитељи се окупљају испред школе у 17 часова

Foto: OŠ "Jovan Dučić" Novi Beograd

Сутра у Основној школи „Јован Дучић“ на Новом Београду неће бити наставе. Разлог је напад на наставницу биологије коју је мајка једног петака тешко повредила, због оцене коју је закључила њеном детету.

Напад се догодио у кабинету биологије, а ова мајка је наставницу оборила на под и ударала. У школу је дошла полиција, а претучена жена је возилом Хитне помоћи превезена у Земунску болницу где су јој дијагностикогване вишеструке повреде.

Повређеној наставници су, како је за Н1 испричала једна од запослених у овој школи која је сведочила догађају, дијагностиковане дисторзија грудног коша, повреда врата, стављена јој је крагна, има повреду листа и јако је узнемирена.

Поводом овог тешког инцидента истог дана огласио се Савет родитеља школе и позвао све родитеље да скупом испред школе изразе своје незадовољство.

„Драги сви, нажалост крај школске године је у нашој школи обележен физичким нападом родитеља петака на наставницу, која је колима хитне помоћи пребачена у Земунску болницу.

Савет родитеља позива све родитеље да сутра скупом испред школе у 17 часова покажемо, најпре деци, а нажалост морамо и многим родитељима, да смо против насиља генерално, а посебно против вршњачког и насиља над онима којима поверавамо своју децу! Просветни радници морају да се подигну на много виши ниво поштовања, јер је будућност наше деце у њиховим и нашим рукама!“