Учење бројева – кад дете треба да зна да броји, а кад да препозна бројеве

23 априла, 2019

У узрасту између три и четири године почињу да разумеју збрајање. Тако, кад бака дође у посету, схватиће да се додаје још једна кашика на сто и да их онда има укупно четири. Што се тиче препознавања и писања бројева, већина деце до тог стадијума стиже са четири или пет година.

Много тога можете учинити да детету учење бројева учините занимљивијим и лепшим. За почетак, набавите рачунаљку, она је одлична играчка и биће им корисна и касније, када у школи почну да уче сабирање и одузимање.

Ипак, пошто се кроз игру најбоље и најлакше учи, увек је добра идеја потражити неку играчку која ће детету бити примамљива а која неће нужно служити само учењу бројева. Моја ћерка, на пример, обожава возила. Све што има точкове. Има три и по године и бројање је одавно савладала, а сад полако учимо да препознајемо бројеве. У томе нам помаже једна симпатична и заразна играчка. Зове се Pocket morphers. То су бројеви од нула до девет и сваки од њих се може расклопити и трансформисати у возило, а онда опет вратити у број. Када их сакупите све, од њих се може направити велики робот. Моћна и јако забавна играчка. Чак и за одрасле.

И ради. Кад се играмо заједно и тркамо возилима (још нисмо сакупили све бројеве за робота), трудим се да их никад не идентификујем по боји или врсти возила, већ по броју: „Ја ћу бити број 3!” Сада је и она усвојила овај принцип и научили смо четири броја!

Осим што деца уживају, помало је и заразно. Једва чекамо да сакупимо све бројеве и направимо моћног робота!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама