Prosvetni radnici, srećan vam vaš dan!

8 novembra, 2018

Međunarodni Dan učitelja slavi se širom sveta još od 1994. godine. Kao dan prosvetnih radnika u Srbiji obeležava se 8. novembar, odnosno Mitrovdan, nepouzdan dan rođenja Vuka Karadžića. Po Ujedinjenim nacijama svetski Dan prosvetnih radnika je 5. oktobar, i on se svake godine obeležava širom sveta. Ovaj datum trebalo bi sve da nas podseti na nesaglediv značaj i uticaj koji učitelji imaju na razvoj celog našeg društva, pa tako i na našu budućnost. Učitelji su, nesumnjivo, kičma našeg društva. Oni su ti koji obrazuju umove i duše naše dece i pomažu im da sutra budu korisni članovi društva. Oni podučavaju svoje đake, sa iskrenošću i ljubavlju s kojom bi podučavali i svoju decu.
dan-ucitelja

Njima dugujemo barem isto toliko koliko i svojim roditeljima. Jer, roditelji su nas stvorili i obezbedili nam hranu i krov nad glavom, a učitelji, iako nismo od njih potekli, svakog dana nam obezbeđuju nova znanja, sami neprestano uče da bi nama obezbedili bolje obrazovanje i, kao što neko reče, podsećaju na sveću koja troši svoj plamen da drugima osvetli put.

Inspirišu nas da uvek idemo napred, da širimo svoje vidike i da, nikad ne zaboravljajući na dobrotu i poštenje, prevazilazimo prepreke koje nas čekaju u životu.

Zato, ne samo jednom godišnje, ne samo 8. novembra, već svakog dana treba da poštujemo, volimo i slušamo učitelje koji su svoj život posvetili tome da od nas naprave dobre i vredne ljude!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


4 komentara na "Prosvetni radnici, srećan vam vaš dan!

 1. JK kaže:

  Koliko je paznje posveceno vaznom danu za ucitelje u Vasim komentarima ,jasno govori koliko se postuje i ceni taj poziv.Hvala za tekst i lepo razmisljanje o ovom divnom i odgovornom pozivu.

 2. Vera kaže:

  Pa jel’ 8.oktobar ili novembar??

 3. natasa kaže:

  Ja sam zbunjena. Jel 8. OKTOBAR ili NOVEMBAR? Valjda je novembar. Prilocitajte jos jednom tekst.

 4. Ljiljana Stankovic kaže:

  Dan ucitelja je 5.oktobra!

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama