Учитељски факултет мења име

27 октобра, 2022

Савет универзитета подржао одлуку наставно-научног већа ове образовне установе да постане Факултет за образовање учитеља и васпитача.

Ректор проф. др Владан Ђокић изнео је предлог Наставно-научног већа Учитељског факултета, који је, каже, једногласно усвојен на проширеном ректорском колегијуму, да ова чланица УБ промени име у Факултет за образовање учитеља и васпитача. Чланови Савета једногласно су то аминовали, а образложење за промену назива факултета је у „застарелости појединих појмова и занимања”. Остало је да нови назив усвоји Влада Србије.

Савет је изгласао и укидање већине центара Универзитета у Београду, па их је, уместо ранијих 13, остало четири: Рачунарски центар, Центар за развој каријере и саветовање студената, Франкофони центар за универзитетску успешност и Заједнички центар Јапан–Србија за промоцију науке и технологије. Некадашња проректорка за наставу, проф. др Нада Ковачевић са Фармацеутског факултета, нагласила је да је чињеница да су многи од центара основани због спровођења пројеката, какав је био Темпус, али да је универзитет могао да буде много бољи са њима да су их ваљано искористили.

Извор: Политика

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


2 коментара на "Учитељски факултет мења име

  1. Aleksa каже:

    ”obrazloženje za promenu naziva fakulteta je u „zastarelosti pojedinih pojmova i zanimanja”.”

    Kao i obično, kod nas se sve polovično radi. Otkad je nastala Pedagoška akademija, nestalo je zanimanje učitelj.
    Zašto je naziv Pedagoške akademije prerastao u Učiteljski fakultet, sigurno niko ne zna. Opredelite se. Ili ćete promeniti naziv fakultetu ili ćete preformulisati zvanja.

  2. Tatjana каже:

    Treba ga ukinuti i uvesti robote u škole. Uostalom , u tom pravcu se ide!

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама