Унија синдиката просветних радника тражи онлајн наставу и за млађе разреде

26 новембра, 2020

Унија синдиката просветних радника Србије затражила да је данас од Кризног штаба за сузбијање пандемије корона вируса и од ресорног министра Бранка Ружића да одлука о преласку на онлајн наставу обухвати и деца у млађим разредима основних школа.

Foto: Canva

„Молимо вас да одлуку Кризног штаба, да ученици средњих и виших разреда основних школа од понедељка 30. новембра пређу на онлајн наставу до 21. децембра, када почиње зимски распуст који ће трајати до 18. јануара за све ученике на територији Србије, допуните и са млађим разредима основних школа, и са вртићима”, наводи се у саопштењу, преноси Бета.

Унија је оценила да су млађа деца узрасна група у којој је трансмисија вируса и те како активна, због чега апелују да и учитељи пређу на онлајн наставу, како би могли да наставе образовни процес, који се „ионако већ више од два месеца одржава са великим напорима у отежаним условима, са повећаним обимом посла”.

„Струка апелује да се смање контакти, па сматрамо да је ово једино решење како би се спречило даље обољевање учитеља, васпитача, деце, њихових родитеља и друге популације становништва са којима су свакодневно у контакту”, додаје се у саопштењу.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


2 коментара на "Унија синдиката просветних радника тражи онлајн наставу и за млађе разреде

  1. marko каже:

    Online nastava, ali da se poštuje radno vreme učitelja, nastavnika i roditelja.Znači da se u pre podnevnim časovima održavaju predavanja, vežbe i domaći davati pre podne, da ima vremena da se urade do kraja radnog dana(do 16,30h).
    A ne u 20h dostavljati i slati domaće zadatke.
    Podrška za predlog da se i mladji uvrste u online nastavu.

  2. Jelena каже:

    Do sada nigde u celom svetu skole nisu ztvorene,znaci samo ce nasa deca da se zaraze ,a sto ce ostati nepismena nikom nista.Do sada su se najvise deca zarazila od svojih roditrlja koji rade i sta treba da zatvorite sva radna mesta. Strasno,sta se radi sa decom i narodom

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама