Унија СПРС: Преко 5.000 запослених у просвети је тренутно ван система, хитно прећи на онлајн наставу

25 новембра, 2020

Предлог Уније СПРС о продужетку јесењег распуста није прихваћен од надлежних, па сада имамо тешку ситуацију у школама Србије и полако клизимо ка слому образовног система, на шта је Унија СПРС упозорила још 16. новембра 2020. године, стоји у саопштењу које је УСПРС данас упутила медијима.

Foto: Canva

Како кажу, на основу прикупљених података, у школама Србије тренутно имамо преко 5.000 запослених ван система (заражени вирусом или у изолацији), а верују да је број заражене деце још и већи, јер није извршено тестирање у већем обиму што би показало степен заражености међу њима. 

“На основу свега наведеног, Унија СПРС тражи хитан прелазак на онлајн наставу како у основним тако и у средњим школама Србије, тамо где је ситуација критична. Посебан акценат би дали на оптерећеност наших учитеља, који од 1. септембра раде у дуплим сменама са две групе ученика, као и са ученицима који масовно прелазе на онлајн наставу.” – кажу из Уније.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Један коментар на "Унија СПРС: Преко 5.000 запослених у просвети је тренутно ван система, хитно прећи на онлајн наставу"

  1. Aleksa каже:

    Može li UNIJA da se pozabavi pitanjem dikriminacije učitelja? I sama UNIJA kaže da su učitelji preopterećeni, a sada se očekuje da do kraja zamišljene krive KŠ jedino učitelji čuvaju decu, kako reče ministar Ružić. Da li učitelji treba da podnesu tužbu protiv KŠ zbog diskriminacije? Da li treba da podnesu tužbu protiv novodošlog ministra Ružića zbog omalovažavanja i diskriminacije?
    Po evidenciji o zaražavanju, korona ne prepoznaje ko koji predmet predaje.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама