Упис у вртиће почеће на време

24 марта, 2020

Конкурс за упис у београдске вртиће почеће, како је и планирано, 30. марта, али ће се захтеви предавати само електронски и трајаће дуже, до 15. маја.

“Морамо да се прилагодимо новонасталим околностима, али и да одржимо све процесе. Због тога ће ове године конкурисање бити само онлајн, преко апликације е-вртић”, рекао је градски секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак.

Он је објаснио да ће рок бити продужен за око месец дана, односно да ће родитељи за место у београдским вртићима моћи да шаљу захтеве до средине маја, уместо априла, саопштила је Градска управа. “Не очекујем у вези са тим веће проблеме будући да је у Београду и протеклих година стизало око 50 одсто електронских захтева, али смо свакако ту за све телефонске консултације са родитељима који се могу обратити предшколским установама или секретаријату”, рекао је Гак. Он је објаснио да ће број расположивих места за наредну радну годину бити познат уочи конкурса када установе пошаљу број слободних места, наведено је у саопштењу.

Извор: Танјуг/Б92

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама