Uputstvo za sprovođenje postupka utvrđivanja tehnološkog viška – bodovanje

3 jula, 2018

Uputstvo za sprovođenje postupka utvrđivanja tehnološkog viška – bodovanje

Pogledajte i Bodovanje

Download (PDF, 175KB)


PITANJA I ODGOVORI
Da li se nastavniku boduje takmičenje ostvareno u celokupnom radu u obrazovanju (ostvareno u radu u bilo kojoj školi) ili samo ono ostvareno u školi u kojoj se vrši bodovanje

Da li se zaposlena žena čiji je bivši suprug umro, smatra samohranim roditeljem i da li zbog toga mora biti izuzeta od bodovanja? Neki joj osporavaju to pravo,zato što dete prima očevu penziju.

U školi je prošle godine primljena učiteljica u skladu sa odredbom člana 132. stav 1. tačka 2. (do preuzimanja zaposlenog, odnosno do konačnosti odluke o izboru kandidata po konkursu). Od sledeće školske godine broj odeljenja u nižim razredima se smanjuje. Da li se i ovaj učitelj koji je primljen na ovakav način boduje sa učiteljima ili njemu u avgustu prestaje radni odnos i nije potrebno vršiti bodovanje?

U našoj školi uskoro će se vršiti bodovanje povodom tehnološkog viška za mesto učitelja pošto u narednoj školskoj godini jedno odeljenje učenika će biti manje. Interesuje me da li i ja ulazim automatski u bodovanje pošto sam po profesiji učitelj, a radim na mestu školskog bibliotekara sa 50% radnog vremena na neodređeno i primljena sam na to mesto putem Ugovora o radu? Ako “ulazim” u bodovanje zanima me da li mogu da boduju i meni kao i svima takmičenje učenika pošto ja kao bibliotekar nisam u mogućnosti da vodim učenike na takmičenja?

Poštovani, molim Vas da mi odgovorite na nedoumicu u vezi preuzimanja zaposlenog u jednoj školi na neodređeno vreme, za isti procenat u drugoj školi. Situacija je ovakva: za nekoliko dana odlazi kolega u penziju. Na listi A i listi B nema ljudi sa tom stručnom spremom,a nema ni na birou. Može li kolega koji radi u drugoj školi na neodređenoda bude preuzet u školi gde kolega odlazi u penziju, a da ostane upražnjeno mesto u školi iz koje je preuzet kolega?

Poštovani, treba mi dodatno pojašnjenje. Ukoliko se zaposleni nađe na listi tehnoloških viškova, da li bez njegove saglasnosti može biti upućen za rad u drugoj ustanovi čl 37 PKU. ili može ostati na listi do isplate otpremnine po Zakonu o radu.

Obraćam vam se u cilju razjašnjenja nedoumice: Da li član Školskog odbora može biti izabran za predsednika sindikata?

Da li zaposleni koji se nalazi na listi zaposlenih za čijim je radom u potpunosti ili delimično prestala potreba ima pravo da se nađe na napred pomenutoj listi i nakon odbijanja da potpiše Sporazum o preuzimanju sa drugom školom?

Da li se lice koje je proglašeno tehnološkim viškom može zaposliti na određeno vreme do povratka zaposlene sa porodiljskog odsustva i odsustva sa rada radi nege deteta ili se isto lice preuzima sa liste na neodređeno i boduje se kada se zaposleni vrati sa porodiljskog odsustva i odsustva sa rada radi nege deteta?

Da li se boduje zaposleni koji nije dostavio kompletnu dokumentaciju

Da li se koleginica koja je na funkciji boduje prilikom formiranja liste tehnološkog viška?
Šta je podrazumeva pod teškom bolešću zaposlenog i iz kog perioda mora biti konzilijarni nalaz?

Kako podeliti bodove profesorima koji su pripremali učenike za ekipno takmičenje i osvojili prvo mesto? Da li se priznaju bodovi po osnovu takmičenja u slučaju da svi predmeti nisu takmičarski?

Da li zaposleni sa nepunim radnim vremenom ostvaruju pravo na preuzimanje?
unijasprs.org.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


3 komentara na "Uputstvo za sprovođenje postupka utvrđivanja tehnološkog viška – bodovanje

 1. silvana radivojević kaže:

  Kad bi svi poslodavci poštovali ovo upustvo, bilo bi manje nesporazuma, stresa,
  neizvesnosti…

 2. Mirjana @ kaže:

  Poslednja dva bodovanja u nasoj skoli, dve godine unazad, jeva sam podnela. Dozivela sam teska razocaranja i stresove…Pomisljala sam da napustim posao, ali u pitanju je bio opstanak !.Mada imam zavrsen fakultet, staz blizu tri decenije, nista mi nije garantovalo da cu ostati da radim ( tako se ispostavilo ), a nije trebalo! Na koleginice i mene vrsen je neki tihi pritisak, da prihvatimo putovanje u drugu skolu, zarad koleginice sa sestim stepenom.Medju nama je pocela da se razvija netrpeljivst, ogovaranje, spletkarenje, “slihtanje” i ko zna sta jos….Nisam u svom zivotu pomislila da cu tako nesto doziveti ! Krivica je prebacena na nas !!! Mada sam vaspitana na etickim normama, nista mi to nije pomoglo. Sada su, bas kao sto rece Matija Beckovic, na scenu stupili “losi djaci”…sad je njihovo vreme !

 3. Milena kaže:

  Molim Vas da mi odgovorite na sledece pitanje. Skolske 2018/2019 četiri moja ucenika su ostvarila 3.mesto na opstinskom takmicenju iz matematike. 2019/2020 tri ucenika osvojila su 2.mesto na opstinskom takmicenju. Koliko je to ukupno bodova pri bodovanju za teh.viskove? Hvala.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama