Uroš Petrović: Sve što uradimo umesto dece, uradili smo protiv njih (VIDEO)

10 februara, 2017

Pogledajte ceo intervju i saznajte na koji način decu možemo zainteresovati za učenje i kako da naš obrazovni sistem učinimo podsticajnijim za nove generacije
“Ako uklonimo sve prepreke ispred deteta, nećemo ga obučiti da ih savladava. Prešli smo sve granice u prezaštićivanju svoje dece,” priča za Detinjarije popularni pisac za decu i koautor NTC sistema učenja, Uroš Petrović.

Pročitajte i Uroš Petrović: Uvažavajte vaspitače i učitelje, oni utiru …

U razgovoru sa našim Nenadom Gladićem – Lepim Brkom, Uroš govori o svom iskustvu u radu sa decom i roditeljima i o tome šta bismo mogli da naučimo od drugih kultura: “Radio sam sa decom i bio u vrtićima u Engleskoj, Švedskoj, Švajcarskoj, Danskoj… i video sam mnoge zanimljive stvari koje bi mogli i morali da prepišemo. Tamo, kada pada kiša, uopšte nema veze, niko ni ne obraća pažnju kakvo je vreme, a kod nas se bune roditelji, ne daju vaspitačima da izvode decu na kišu i sneg. U stvari, samo proizvodimo meteoropate.”

Pročitajte i Uroš Petrović: Deca koja čitaju postaju uspešniji ljudi …

Pogledajte ceo intervju i saznajte na koji način decu možemo zainteresovati za učenje i kako da naš obrazovni sistem učinimo podsticajnijim za nove generacije:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama