Урош Петровић: Све што урадимо уместо деце, урадили смо против њих (ВИДЕО)

10 фебруара, 2017

Погледајте цео интервју и сазнајте на који начин децу можемо заинтересовати за учење и како да наш образовни систем учинимо подстицајнијим за нове генерације
“Ако уклонимо све препреке испред детета, нећемо га обучити да их савладава. Прешли смо све границе у презаштићивању своје деце,” прича за Детињарије популарни писац за децу и коаутор НТЦ система учења, Урош Петровић.

Прочитајте и Урош Петровић: Уважавајте васпитаче и учитеље, они утиру …

У разговору са нашим Ненадом Гладићем – Лепим Брком, Урош говори о свом искуству у раду са децом и родитељима и о томе шта бисмо могли да научимо од других култура: “Радио сам са децом и био у вртићима у Енглеској, Шведској, Швајцарској, Данској… и видео сам многе занимљиве ствари које би могли и морали да препишемо. Тамо, када пада киша, уопште нема везе, нико ни не обраћа пажњу какво је време, а код нас се буне родитељи, не дају васпитачима да изводе децу на кишу и снег. У ствари, само производимо метеоропате.”

Прочитајте и Урош Петровић: Деца која читају постају успешнији људи …

Погледајте цео интервју и сазнајте на који начин децу можемо заинтересовати за учење и како да наш образовни систем учинимо подстицајнијим за нове генерације:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама