Uroš Petrović: Zagonetke su avantura duha i uma, one čine da mozak postaje sve moćniji

januar 13, 2019

Par dana pred prošlogodišnji Sajam knjiga u Beogradu izašla je nova knjiga zagonetki Uroša Petrovića pod nazivom „Neko se uselio u onu staru vilu”. Posle edicije o Marti Smart koja je postala vrlo popularna među decom, ali i odraslima, na red su došle avanture Lunom, Lirom i Veom, decom čudnih naravi iz još čudnije Ulice ljuljaški.

Njihove avanture su uzbudljive, zabavne i, što je najvažnije, vrlo zagonetne. Čak trideset mozgolomnih misterija prati junake ove knjige, a čitaocu neće dati mira dok ih sve ne reši.

Govoreći o svom novom romanu u zagonetkama, Uroš kaže da misterije iz njegovog romana obično pre reše deca nego njihovi roditelji. Ističe i da je radu na knjizi bilo posvećeno mnogo pažnje.

“Kod te knjige se jako pazilo na vrstu papira, kakav će miris da bude, kao u detinjstvu. Ilustratori su vrhunski. Pazilo se na svaki detalj”, kaže Petrović i dodaje da deca vole njegove horore.

„Knjigu je ilustrovao Aleksandar Zolotić, bila je jedna od tri najlepše knjige na sajmu. To je roman u zagonetkama – čita se kao roman dok ne naletite na misteriju. Tek kad je rešite, možete dalje. Te zagonetke nisu teške kad čovek da odgovor, ali smo primetili da devetogodišnjaci mnogo brže i uspešnije pronalaze odgovor od odraslih.

Zagonetke su jedna avantura uma i duha i dok ih rešavate, mozak postaje sve moćniji i moćniji.” – kaže Uroš Petrović

Jedan primerak ove knjige poklanjamo, a kako da do njega dođete, otkrijte na našem Instagram profilu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama