УСПР Крагујевца: Тужбе наставника за накнаду за инклузивни рад

12 марта, 2020

Унија синдиката просветних радника (УСПР) Крагујевца је данас најавила масовно подношење тужби наставника који раде с ученицима са сметњама.

Foto: Canva

Потпредседник УСП у Крагујевцу Милан Јевтић је новинарима рекао да би тужбе за рад по ИОП-у (индивидуални образовни план) могло да поднесе 300 до 500 наставника у Крагујевцу.

„Тражимо од Министарства просвете и других да нађу системско решење“, рекао је Јевтић.

Он је навео да се сваком тужбом захтева накнада од 150.000 до 180.000 динара.

Јевтић је рекао да је рад са ученицима са сметњама у одељењима додатни „терет“ за сваког запосленог у просвети и да то треба да буде одговарајуће плаћено.

Јевтић је рекао да је основа за судске пресуде о плаћању тог рада Уредба о коефицијенту којом је предвиђено да за рад у специјалним одељењима и специјалним школама свако буде плаћен десет одсто увећаном зарадом.

Председница УСПР у Крагујевцу Љиљана Милетић је рекла да су прве две тужбе у Крагујевцу за рад по ИОП-у поднете 2017. године, а пресуда и извршење после две године и кедна наставница је добила 300.000 динара.

Додала је да се често одлажу рочишта, уводе вештачења, што све увећава трошкове које ће „извесно“ држава морати да плати.

Извор: Данас

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Један коментар на "УСПР Крагујевца: Тужбе наставника за накнаду за инклузивни рад"

  1. Jelena каже:

    Nas ucitelj na zalost svih nas ima 3 ucenika sa specijalnim potrebama i skola i opstina nemaju sredstava da mu pomognu,jer nemaju uslova i sredstava,od ove god daju pomocniku koji bi bio sa njom 8000 din,za taj novac niko nece da radi!Ucitelj je prepusten dam sebi i sto druga deca zapostavljaju gradivo ne mozemo nista!Sta tu treba uraditi,posto direktor skole nema resenje a ni opstina???

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама