Uticaj jake i nezavisne žene na odrastanje deteta

9 marta, 2020

Ukoliko ste tokom odrastanja imale snažnu majku, onda ćete i vi biti jaka i samouverena žena


Uticaj jake i nezavisne žene na odastanje deteta obično rezultira takođe snažnom i samouverenom ćerkom, a brojna istraživanja su potvrdila da uspešna budućnost ženske dece najviše zavisi od snažne figure majke kroz život.

Motivaciona i internacionalna govornica Boni Markus tvrdi da je tokom 2015. godine sprovela anketu sa preko 600 poslovno uspešnih žena. Razgovarale su o ambicijama, a one koje su sebe okarakterisale ekstremno ambicioznim otkrile su da su upravo majke imale najveći uticaj na njihov kasniji uspeh u životu.

Slično ovome, jedna studija koja je obuhvatila preko 1000 tinejdžerki ustanovila je da je preko 63 odsto devojčica reklo kako im je glavni uzor majka. Štaviše, suprotno uvreženom steretipu, tinejdžerke su rekle kako im prija roditeljska podrška, posebno majčinska, pre nego podrška drugarica i drugova.

Jaka i stamena majka uči svoju ćerku da u životu ne treba da zavisi ni od koga i da bude samouverena, jer sa životom može da se suoči sama.

Ovakve majke uče svoju decu da umeju da se zauzmu za sebe kako bi opstali u surovom svetu koji je sušta suprotnost od ušuškanog doma.

Jake žene znaju koliko vrede i znaju šta znači prava ljubav, pa su njihove ćerke dobro naučene kako da izbegnu toksične veze i dobro znaju kakve ljude treba da drže daleko od sebe.

Jaka majka poštuje sebe, ne toleriše kada je ponižavaju i odustajanje ne razmatra kao opciju.

Njihove ćerke znaju da se zauzmu za sebe i rade vredno kako bi postigle svoje ciljeve jer znaju da put ka uspehu nikada nije pravolinijski i lak. Ovakvim devojčicama nikada nije rečeno da je plakanje znak slabosti, ali one znaju da moraju da ustanu svaki put kada padnu i da nastave dalje.

Jake žene uče svoje ćerke koliko snažna može da bude moć opraštanja, savetuju ih da uvek budu ljubazne, a da tolerišu samo određene stvari. One tačno znaju šta znači balans u životu i pokazuju svojoj deci kako na svojim leđima da nose više poslova jer život nam nikada ne namenjuje samo jednu životnu ulogu.

Ukoliko ste bile dovoljno srećne da ste pored sebe imale jaku majku, onda vas je ona naučila da znate koliko vredite i postavila je vaše standarde visoko.

Jake ćerke znaju da uvek imaju podršku svoje majke i predodređene su da prate svoje snove.

Jaka majka je najbolja prijateljica svoje ćerke, ona je najbolje sluša i uvek je tu za savet i pomoć.

Ovakve žene su pravi uzori za ćerke, koje će zasigurno i same izrasti u stamena, samouverena i snažna bića.

Izvor: Telegraf

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama