Vaspitači nezadovoljni povišicom

28 novembra, 2018

Vaspitači u predškolskom obrazovanju su ogorčeni zbog planiranog povećanja plate od sedam odsto, dok će zaposleni u osnovnim i srednjim školama dobiti devet odsto povećanja, saopštili su Udruženi sindikati Sloga.
Za povišicu od sedam odsto vaspitači su saznali iz medija, a to je kasnije potvrđeno predstavnicima sindikata u razgovorima sa lokalnom sampoupravom.
Predškolskom obrazovanju ukinut je čitav jedan stepen obrazovanja, dok u osnovnim i srednjim školama to nije slučaj, tako da u skladu sa nacionalnim okvirom kvalifikacija 180 bodova i 240 bodova spada u istu platnu grupu, što je nedopustivo, navodi Sloga.
Taj sindikat ukazuje da se predškolsko obrazovanje mora vratiti sa margine sistema obrazovanja i staviti na pravo mesto, budući da je ono prva i najvažnija stepenica u formiranju svakog deteta.
Sindikat Sloga poziva ministra prosvete Mladena Šarčevića da ispuni svoje obećanje i predškolsko obrazovanje vrati u obrazovanu delatnost i u budžet Srbije. Na taj način bi se sprečilio da lokalne samouprave ignorišu uputstva Vlade Srbije i ne isplaćuje zarade vaspitačima po više meseci, što se dešava, navodi Sloga.
Izvor: Danas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


2 komentara na "Vaspitači nezadovoljni povišicom

  1. Andjelija kaže:

    Gde mogu nabaviti knjigu?

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama