Васпитачи незадовољни повишицом

28 новембра, 2018

Васпитачи у предшколском образовању су огорчени због планираног повећања плате од седам одсто, док ће запослени у основним и средњим школама добити девет одсто повећања, саопштили су Удружени синдикати Слога.
За повишицу од седам одсто васпитачи су сазнали из медија, а то је касније потврђено представницима синдиката у разговорима са локалном сампоуправом.
Предшколском образовању укинут је читав један степен образовања, док у основним и средњим школама то није случај, тако да у складу са националним оквиром квалификација 180 бодова и 240 бодова спада у исту платну групу, што је недопустиво, наводи Слога.
Тај синдикат указује да се предшколско образовање мора вратити са маргине система образовања и ставити на право место, будући да је оно прва и најважнија степеница у формирању сваког детета.
Синдикат Слога позива министра просвете Младена Шарчевића да испуни своје обећање и предшколско образовање врати у образовану делатност и у буџет Србије. На тај начин би се спречилио да локалне самоуправе игноришу упутства Владе Србије и не исплаћује зараде васпитачима по више месеци, што се дешава, наводи Слога.
Извор: Данас

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


2 коментара на "Васпитачи незадовољни повишицом

  1. Andjelija каже:

    Gde mogu nabaviti knjigu?

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама