Vaspitačicama u 17 beogradskih predškolskih ustanova po 20.000 dinara

30 marta, 2019

Beograd isplatio solidarnu pomoć zaposlenima u predškolskim ustanovama.

Zaposlenima u 17 beogradskih predškolskih ustanova je isplaćena solidarna pomoć Grada Beograda u iznosu od po 20.000 dinara, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

Za više od 9.000 zaposlenih, Grad je izdvojio 200,8 miliona dinara pomoći, saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje.

– Ispoštovali smo dogovor postignut sa sindikatima radnika predškolskih ustanova, da u prvoj polovini godine bude isplaćena pomoć zaposlenima. Važno nam je da znaju da cenimo njihov trud, oni to zaslužuju i novac je isplaćen čim su se stekli uslovi za to – rekao je Gak.

On je istakao da su u toku pregovori sa sindikatima predškolskih ustanova u vezi sa sadržajem novog kolektivnog ugovora.

– Ovaj dokument će dalje poboljšati položaj zaposlenih u važnoj struci. Baviće se, pre svega, uslovima rada u vrtićima, ali i novim beneficijama koje se mogu uvesti za sve zaposlene – rekao je Gak.

On je zahvalio Samostalnom sindikatu radnika predškolskog vaspitanja i obrazovanja Beograda i Granskom sindikatu prosvetnih radnika Srbije “Nezavisnost” na saradnji.

Izvor: Novosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Jedan komentar na "Vaspitačicama u 17 beogradskih predškolskih ustanova po 20.000 dinara"

  1. Naki kaže:

    Valjda ce te objaviti radi istine. 2018 osnovica veca 10,87% u odnosu na osnovicu plate u Republici. Sada 2019 osnovica samo 6% veca u odnosu republiku. Zaposlenima se nude dve opcije prva osnovica 10,87 drrugatrufga osnovica 6% i 20000din. Zaposleni tj sindikati alii vecinom vaspitaci iz solidarnosti zbog tehnickog osoblja biraju drugu opciju zbog malih plata tehnickog osoblja. Tako da gospoda nama daju pomoc tako sto nam smanju nase i umanjuju od nasih primanja a posle predstavljaju kao pomoc. Inace povecanje koje su pominjali od 13% u januaru za bgd je iznosilo 1250dinara pa vi izracunajte da li je to 13%
    Sve je postalo obmana i manipulacija. Srdacan pozdrav

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama