Васпитачицама у 17 београдских предшколских установа по 20.000 динара

30 марта, 2019

Београд исплатио солидарну помоћ запосленима у предшколским установама.

Запосленима у 17 београдских предшколских установа је исплаћена солидарна помоћ Града Београда у износу од по 20.000 динара, изјавио је градски секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак.

За више од 9.000 запослених, Град је издвојио 200,8 милиона динара помоћи, саопштио је градски Секретаријат за информисање.

– Испоштовали смо договор постигнут са синдикатима радника предшколских установа, да у првој половини године буде исплаћена помоћ запосленима. Важно нам је да знају да ценимо њихов труд, они то заслужују и новац је исплаћен чим су се стекли услови за то – рекао је Гак.

Он је истакао да су у току преговори са синдикатима предшколских установа у вези са садржајем новог колективног уговора.

– Овај документ ће даље побољшати положај запослених у важној струци. Бавиће се, пре свега, условима рада у вртићима, али и новим бенефицијама које се могу увести за све запослене – рекао је Гак.

Он је захвалио Самосталном синдикату радника предшколског васпитања и образовања Београда и Гранском синдикату просветних радника Србије “Независност” на сарадњи.

Извор: Новости

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Један коментар на "Васпитачицама у 17 београдских предшколских установа по 20.000 динара"

  1. Naki каже:

    Valjda ce te objaviti radi istine. 2018 osnovica veca 10,87% u odnosu na osnovicu plate u Republici. Sada 2019 osnovica samo 6% veca u odnosu republiku. Zaposlenima se nude dve opcije prva osnovica 10,87 drrugatrufga osnovica 6% i 20000din. Zaposleni tj sindikati alii vecinom vaspitaci iz solidarnosti zbog tehnickog osoblja biraju drugu opciju zbog malih plata tehnickog osoblja. Tako da gospoda nama daju pomoc tako sto nam smanju nase i umanjuju od nasih primanja a posle predstavljaju kao pomoc. Inace povecanje koje su pominjali od 13% u januaru za bgd je iznosilo 1250dinara pa vi izracunajte da li je to 13%
    Sve je postalo obmana i manipulacija. Srdacan pozdrav

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама