Вебинар за наставнике – Креативне идеје за наставу српског језика и књижевности

16 маја, 2021

Креативни центар организује 20. маја 2021. у 19 часова вебинар за учитеље и наставнике српског језика на коме ће бити представљен приручник Креативне идеје за наставу српског језика и књижевности ауторке Бојане Ракоњац, са којом смо недавно разговарали баш о овом приручнику.

На вебинару ће говорити Бојана Ракоњац, ауторка приручника, и Анђелка Ружић, уредница.

Уколико желите да учествујете на вебинару, можете се пријавити ОВДЕ до 18. маја, а на дан одржавања вебинара добићете линк за приступ.

За све који присуствују вебинару биће обезбеђена потврда о присуству, која ће бити послата мејлом неколико дана након одржавања вебинара.

Иако је фокусиран на српски језик, овај приручник је одличан асистент сваком учитељу и наставнику.

Бојана Ракоњац је ауторка и коауторка неколико пројеката који се тичу креативног наставничког стваралаштва. Посебна сфера њеног интересовања јесте методика наставе. Добитница је више награда Друштва за српски језик и књижевност у тој области. Као наставница српског језика радила је у школама Ђорђе Симеоновић у Подгорцу и 9. српска бригада у Бољевцу. Сада ради као наставница у Српској допунској школи у Немачкој.

Колико вам се пута десило да сте ушли у учионицу и да вас је тамо дочекало питање: Можемо ли данас да се играмо? Предлози за реализацију часова дати у овом приручнику показаће вам да ваш одговор много чешће него иначе може да гласи: Наравно! Зашто да не?!

У приручнику Креативне идеје за наставу српског језика и књижевности дат је низ примера реализације наставних јединица из српског језика и књижевности у којима се путем различитих улога и у оквиру замишљеног контекста од ученика захтева да испуне различите задатке.

Ђаци могу да буду лекари, истраживачи, научници, кувари, а да у исто време, радећи задатке, примењују и проширују стечено знање из српског језика и књижевности. Тако ће кроз игру учити на занимљив начин. Циљ ових примера јесте то да се наставницима пружи подршка и да се они подстакну да у својим учионицама и сами покушају нешто с нечим сличним.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама