Vladeta Jerotić: Ko se može nazvati obrazovanim?

5 januara, 2015

Vladeta-Jerotic“Ko zna da li se može nazvati obrazovanom jedna varoška dama pre nego jedna stidljiva čobanica u planini! Tu se nikad neće doći do saglasnosti, dok god se ne vratimo na narodni pojam obrazovanosti, i ne kažemo: obrazovan je onaj ko ima obraza. A ko nema obraza, nije obrazovan, pa ma gde živeo, ma kakav položaj zauzimao i ma koliku gomilu znanja u glavi nosio.”
Vladeta Jerotić
 
 
 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


5 komentara na "Vladeta Jerotić: Ko se može nazvati obrazovanim?

 1. nostalgičar kaže:

  Mnogo bi bolje bilo svima kada bi bar pola Srbije funkcionisalo nalazeći motive za način života uz plemenite reči i savete ovog neprevazidjenog skromnog čoveka.

 2. Gojko B. kaže:

  Netreba tu mnogo , sem da se ljude izjdnaće među namam ma ko je i kakav je , onda ćemo biti ko jedan , jedan za drugog .

 3. Ljubiša Pešić kaže:

  Želeo.bih , da se upoznam – o ! Dovoljno je , da slušam ( vidim.) UČITELJA , NASTSVNIKA , PROFESORA , AKADEMIKA , na televiziji , i doživim , duševni mir , spokojstvo ….. Da svi ljudi pokušaju , da njegove misli , kazivanja , usvoje kao svoje i ponašaju se u skladu s njima . Moje duboko poštovanje i velika želja da Vas lično upoznam .

 4. Olivera kaže:

  MOJ NAKLON GOSPODINU JEROTIĆU!POŠTUJEM GA I CENIM JER JE VELIKI ČOVEK I DOBAR PSIHOLOG!

 5. milica kaže:

  Bio je period u mom zivotu kad nism mogla da zivim bez tri osobe:dr Jelene, pedijatra pulmologa[zbog dece],oca Save Studenickog[radi duhovne potpore] i profesora Jerotica-njegovih dela,predavanja,u kojima sam pronasla ako ne resenja,onda bar nacin da prezivim neke situacije.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama