Војводина: Од 1. јануара 15.000 за незапослене мајке троје деце

новембар 5, 2018

Покрајинска влада наводи да ће од 1. јануара следеће године почети са исплатом накнаде од 15.000 динара за незапослене мајке са троје и више деце на територији Војводине
Поводом протеста Иницијативе “Маме су закон”, на којем је данас представница иницијативе и посланица Покрета центра у Скупштини Србије Татјана Мацура изјавила да није било потребе за укидањем помоћи трећем детету, Покрајинска влада је саопштила да накнада тој категорији није укинута већ је исплату, у складу са Законом, преузела Република Србија и она се уредно исплаћује.
Покрајинска влада наводи да ће од 1. јануара следеће године почети са исплатом накнаде од 15.000 динара за незапослене мајке са троје и више деце на територији Војводине и тиме обезбедити додатна права у односу на Закон.
Истовремено, Покрајинска влада истиче да је обезбедила финансијска средства за стамбена проширења породица са троје и више деце, на основу конкурса, што је право које ће породиље имати само на територији Војводине.
Кроз ова два нова програма у потпуности ће бити очуван ниво финансијских средстава у складу са мерама популационе политике, које се спроводе на територији Војводине, а уз то овим новим програмом биће установљена додатна права за мајке на територији Војводине, каже се у саоопштењу.
Покрајинска влада апеловала је на све посланике и представнике јавног живота да се прво информишу пре него што јавно изнесу своје ставове, јер, како се указује, мајке и деца нису заслужили да их неко обмањује.
Извор: Новости

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама