Војводина: Од 1. јануара 15.000 за незапослене мајке троје деце

5 новембра, 2018

Покрајинска влада наводи да ће од 1. јануара следеће године почети са исплатом накнаде од 15.000 динара за незапослене мајке са троје и више деце на територији Војводине
Поводом протеста Иницијативе “Маме су закон”, на којем је данас представница иницијативе и посланица Покрета центра у Скупштини Србије Татјана Мацура изјавила да није било потребе за укидањем помоћи трећем детету, Покрајинска влада је саопштила да накнада тој категорији није укинута већ је исплату, у складу са Законом, преузела Република Србија и она се уредно исплаћује.
Покрајинска влада наводи да ће од 1. јануара следеће године почети са исплатом накнаде од 15.000 динара за незапослене мајке са троје и више деце на територији Војводине и тиме обезбедити додатна права у односу на Закон.
Истовремено, Покрајинска влада истиче да је обезбедила финансијска средства за стамбена проширења породица са троје и више деце, на основу конкурса, што је право које ће породиље имати само на територији Војводине.
Кроз ова два нова програма у потпуности ће бити очуван ниво финансијских средстава у складу са мерама популационе политике, које се спроводе на територији Војводине, а уз то овим новим програмом биће установљена додатна права за мајке на територији Војводине, каже се у саоопштењу.
Покрајинска влада апеловала је на све посланике и представнике јавног живота да се прво информишу пре него што јавно изнесу своје ставове, јер, како се указује, мајке и деца нису заслужили да их неко обмањује.
Извор: Новости

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама