За ученике од 1. до 4. разреда – предлози вежбанки и радних листова за утврђивање знања

4 септембра, 2023

Незаобилазну и важну улогу у настави имају додатни радни материјали. Добро осмишљене вежбанке, тестови, збирке задатака или контролни задаци представљају непроцењивог савезника у стварној и виртуелној учионици. Уз помоћ додатних материјала које су креирали и уредили аутори ИК Едука, наставник је у прилици да ученицима обезбеди довољно квалитетног садржаја за увежбавање и систематизовање наставних садржаја у школи и код куће. 

Едука, као домаћи издавач, већ дуги низ година српском тржишту доноси изузетну понуду уџбеника и материјала на чијој изради раде доказани стручњаци и људи из праксе.

Едукине МУДРИЦЕ

Мудрице су збирке задатака из математике, српског језика и књижевности и света око нас или природе и друштва.

Додатни материјали који прате садржаје уџбеника и помажу ученицима да обнове, продубе, увежбају и систематизују стечена знања.

Задаци су прилагођени узрасту ученика и различитог су нивоа сложености.

Обилују занимљивим и допадљивим илустрацијама које су функционално повезане са задацима и помажу ученицима да лакше усвоје нова знања.

Омогућавају ученицима да успешније и на занимљивији начин увежбају и систематизују своја знања.

Проистекле су из дугогодишње наставне праксе аутора посвећених свом позиву и потврђених у успешном раду са ученицима. 

Читалица – писалица 1

Аутора Татјане Ковачев – вредна, незаобилазна вежбанка из српског језика и књижевности за први разред основне школе. 

Вежбанка обезбеђује довољно квалитетног садржаја за увежбавање и обнову градива у учионици и код куће. Садржи задатке различитог нивоа сложености. Састоји се од једноставних задатака који служе за усвајање технике читања и писања, а затим и сложенијих задатака којима се проверава разумевање прочитаног,  до најсложенијих задатака намењених деци која су већ овладала техником читања и писања штампаних слова ћирилице. Вежбанка је у складу са стандардима постигнућа ученика. 

Вежбанка за 4. разред основне школе, Природа и друштво 

Аутора Љиљане Вдовић

Ова вежбанка прати садржаје уџбеника, а задаци у њој намењени су обнављању, утврђивању, продубљивању, увежбавању и систематизацији стечених знања. Прилагођени узрасту ученика, разноврсни, креативни, проблемски и подстицајни, задаци систематично уводе ученике у технике учења, подстичу ученике и да примене знања, анализирају сопствено искуство, ставове и понашање, као и да решавају проблеме и истражују.

Математика 3, радна свеска из математике за трећи разред основне школе

Аутора Софије Зарупски и Бошка Влаховића

И радна свеска из математике за трећи разред обилује задацима који су намењени обнављању, увежбавању, утврђивању, продубљивању, и систематизацији стечених знања. На занимљив начин повезује садржаје различитих предмета и подстиче дивергетно и стваралачко мишљење. А на крају радне свеске се налазе решења тежих задатака.

Математика 4, радна свеска из математике за  четврти разред основне школе

Аутора Софије Зарупски

  • у потпуности прати садржаје уџбеника и омогућује увежбавање, продубљивање и систематизацију садржаја;
  • садржи разноврсне, занимљиве и креативне задатке, који подстичу дивергенто мишљење;
  • задаци су диференцирани према сложености;
  • повезаност са садржајима других предмета као и са свакодневним животом доприноси стицању функционалних знања;
  • садржи занимљиве илустрације, табеле, графиконе, шеме;
  • на крају радне свеске се налазе решења тежих задатака.

Књиге Математика за младе математичаре, за ученике 3. и 4. разреда основне школе, аутора Марка М. Игњатовића намењене су раду са ученицима надареним за математику, у оквиру додатне наставе, у секцијама и припремама за такмичења.

Намењене су младим математичарима – у првом реду ученицима трећег и четвртог разреда – који самосталним радом, радом у секцијама или током додатне наставе желе да решавају занимљиве и сложеније задатке од оних које провежбавају на редовним часовима. Градиво научено на редовним часовима потребно је као предзнање за рад са овим књигама. У целини, садржај књига приближан је редовној и додатној настави са повећаним захтевима. Задаци су разноврсни, ученицима забавни и занимљиви, подстицајни за учење и напредовање. 

Нотна свеска

Аутора Снежане Лакете и Љиљане Ђуровић намењена је ученицима од 1. до 4. разреда основне школе. 

Нотна свеска се састоји  из Музичке почетнице, која садржи основни појмови о линијском систему, виолинском кључу, Це-дур лествици. Затим следе појмови о нотним вредностима и паузама и објашњење такта и тактирања. На њеним страницама ученици ће исписивати ноте и илустровати слушану композицију. Ученици треба да представе свој музички бонтон и свој доживљај музике,  као и да попуне дневник слушања музике и музички споменар. На крају се налази мали речник музичких појмова. 

Додатне материјале прелистајте на:

https://edukadoo.rs/product-category/vezbanke-i-testovi/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Један коментар на "За ученике од 1. до 4. разреда – предлози вежбанки и радних листова за утврђивање знања"

  1. Леся Волкова каже:

    Како могу наручити?

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама