Зашто је носиш на рукама, размазићеш је

17 маја, 2016

Када бисте само знали да она никада у креветићу није плакала након што би се пробудила, јер никада пре нико није одговорио на тај њен позив, открила је Кели

Кели Диркс, мајка неколико деце са посебним потребама, приметила је да је људи у продавници гледају, јер своје дете носи уместо да ју је ставила у колица.

Пришла јој је непозната жена и упозорила Кели да ће тако размазити дете, јер је носи уместо да је гура у колицима.

Ево и шта је Кели одговорила на свом Фејсбук профилу:
oooo

Dear Woman in Target-
I’ve heard it before, you know. That I “spoil that baby”. You were convinced that she’d never learn to be “independent”. I smiled at you, kissed her head, and continued my shopping.
If you only knew what I know.
Прикажи још

“Драга жено из продавнице,

Чула сам већ и пре како ћу на тај начин да размазим дете. Уверени сте да моја малена због тога никада неће постати независна и самостална. Насмејала сам се на то, пољубила дете и наставила куповину.

Када бисте само знали оно што ја знам. Када бисте само знали како је првих 10 месеци свог живота у креветићу провела сама, а једина утеха јој је била сисање прстића. Када бисте само знали како јој је лице изгледало у тренутку када ју је њен старатељ из сиротишта предао мени и када сам је први пут љуљала у наручју. Нико је никада до тада није држао на тај начин, а она није знала зашто је то тако.

Када бисте само знали да она никада у креветићу није плакала након што би се пробудила, јер никада пре нико није одговорио на тај њен позив.

Када бисте само знали да је анксиозност била стандардни део њеног дана, уз лупање главом о ограду креветића док се сама љуљала тражећи за себе мало пријатности. Кад бисте само знали колико је беба у носиљци независна и колико смо времена провели покушавајући да надјачамо део њеног мозга који вришти “траума” и “није сигурно”.

Када бисте само знали оно што ја знам. Она сада пусти глас када је спуштам, а не када је подижем. Ујутро када се пробуди “пева” из свог кревеца јер сада зна да ће неко да реагује, дође и промени јој пелене.

Када бисте само знали да она сада заспи у наручју маме или тате уместо да се сама успављује. Размазити ову бебу је најважнији посао који сам икада имала, али и привилегија. Носићу је дуго, односно толико дуго колико ми то она буде допуштала, јер сада зна да је то место где осећа сигурност. Ту јој место и она је то заволела“, написала је Кели.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама