Zašto je važno da se deca igraju loptom, čak i u stanu

23 decembra, 2016

Lekari preporučuju roditeljima da mališanima usade želju za loptom od malih nogu, jer je to dobro za njihovo fizičko i socijalno zdravlje
Prvi_sportovi_sa_loptom_597293086
U NEDOSTATKU dvorišta, ali i slobodnog vremena odraslih, koji bi trebalo da ih izvedu u park, mnoga deca su prinuđena da se igraju u stanu. Istraživanja pokazuju da u predškolskom i rano školskom uzrastu od svih aktivnosti najviše vole one sa loptom (između dve vatre, dobacivanje, fudbal, košarka, odbojka…). U tom dobu imaju jaku potrebu da budu u pokretu, a ovaj rekvizit im to omoguća.
Lekari preporučuju roditeljima da mališanima usade želju za loptom od malih nogu, jer je to dobro za njihovo fizičko i socijalno zdravlje. Međutim, kada su u stanu, mame i tate im radije daju da se igraju na kompjuteru, iako i tu mogu da se druže sa loptom. Stručnjaci preporučuju da iskoristite te trenutke za zajedničku igru i porodično druženje. Svi članovi mogu jedni drugima da dodaju loptu na razne načine, čak i nogama u sedećem položaju, ali lagano, bez snažnih udaraca. Možete i crtati po lopti zajedno flomasterima ili je ubacivati u improvizovani koš (kartonsku kutiju, kofu, kantu). Važno je da vreme u kući provedu na zabavan i kreativan način, a ne igrajući igrice na kompjuteru, tabletu, telefonu.
 
 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama