Zimski raspust u Beogradu – može biti zabavno i bez snega i ekrana

29 decembra, 2022

Raspust kuca na vrata. Ocene su, uglavnom, već zaključene i đaci mogu da odahnu – odmor je tu. Ali, kako ga provesti? Snega ni na vidiku, a ekrani su poslednje što roditelji žele da ponude deci kako bi se zabavili u danima raspusta.

Zato je izazov pronaći način da deca tokom dana, dok su tata i mama na poslu, budu zbrinuta, ali i da vreme provedu kvalitetno, igrajući se i puneći baterije za novi početak.

I tu na scenu stupa – Maštodrom.

Boravištance Maštodrom je dnevni boravak za decu od 3 do 11 godina. Nije igraonica, nije klasičan boravak, nije vrtić. To je mesto profesionalnog čuvanja dece, oaza zabavnih aktivnosti i kreativnih radionica, produženi boravak za školsku decu, kao i mesto za druženje i sklapanje novih prijateljstava.

Maštodrom je dnevni boravak za decu, a to znači da možete dovesti svoje dete kada god poželite i na koliko sati poželite. Naš koncept je zamišljen tako da svaki radni dan u nedelji ima svoju temu, a teme su odabrane tako da budu one najosnovnije, nešto sa čim bi trebala sva deca da budu u svakodnevnom kontaktu. Dani su organizovani ovim redom:

Ponedeljak je SLOVODAN, dan za slova i jezičke igre

Utorkom je BROJODAN, matematički dan

Sredom je OBOJENI DAN, dan za likovne aktivnosti

Četvrtkom je SKOČKODAN, sportski dan u Maštodromu

Petak je DO RE MI DAN, dan za note i muzičku igru

Vikendom su tu vikend teme, pa su aktivnosti organizovane u skladu sa njima, ako su deca za to raspoložena. Ako ne žele da budu deo grupne aktivnosti, deca se mogu i slobodno igrati sa drugarima ili raditi nešto drugo što im je uvek na raspolaganju poput crtanja, slikanja, čitanja, slaganja kocki, slagalica, igranja društvenih igara.

Sve aktivnosti koje se sprovode razlikuju se od dana do dana, ali je akcenat uvek na stimulaciji razvoja, kako saznajnog tako i onog socijalnog i emotivnog.

Ono što uvek s ponosom ističemo je naš tim koji čine pedagozi, vaspitači i profesor srpskog jezika i književnosti, sa raznovrsnim i dugogodišnjim iskustvom u individualnom i grupnom radu sa decom u vrtićima, produženim boravcima i na sličnim mestima.

Ove zime Maštodrom organizuje i kamp za decu, kako bi im raspust učinio zabavnijim i lepšim

Za decu od predškolskog uzrasta, pa do 4. razreda, Maštodrom je osmislio raspust koji će pamtiti. U nedelji od 09.01. do 13.01., pod nazivom “Zima zima, e pa šta je…”, u Maštodromu će se zimi pristupiti sa naučno-prirodnjačkog aspekta. Kroz brojne aktivnosti i radionice, deca će se upoznati sa promenama u prirodi, promenama kod živih bića, a naučićemo i kako nastaju sneg i led i zašto ih sve ređe viđamo.

Odmah nakon toga, u nedelji od 16.1, kamp se nastavlja, ali sa temom “Snežna oluja kreativnosti”. Deca će pored poseta muzejima, imati priliku da iskažu i pokažu svoju kreativnu stranu kroz kraft, slikanje, bojenje i još mnogo toga…

Maštodrom se nalazi u Venizelosovoj 29U, u naselju Novi Dorćol, na Starom gradu. Na ovoj lokaciji će i biti organizovan zimski kamp, uz aktivnosti napolju, ako vreme i zagađenje to dozvole, ali i posete muzejima i drugim mestima u skladu sa programom.

Zima u Beogradu može biti zabavna i bez snega, kažu u Maštodromu.

Za sve informacije možete ih kontaktirati putem Instagrama, ovde: www.instagram.com/boravistance_mastodrom/

Ili pozivom na broj 011/43-99-527.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama