Зимски распуст завршен, до летњег распуста ученици у целој Србији имаће још ТРИ паузе

23 јануара, 2023

Друго полугодиште за основце почело је у Војводини прошлог понедељка, а у Централној Србији се ђаци у клупе враћају данас.

До летњег распуста ученике очекују још три паузе. Већ у фебруару, за Сретење, школским календаром је за све ђаке у Србији предвиђен нови кратак распуст који ће трајати од 15. до 19. фебруара.

Пролећни одмор ће ученици у Војводини и Централној Србији имати у скоро исто време. Деца у Покрајини одмараће се од 7. до 17. априла, а остали од 8. до 18. априла.

Трећа, кратка пауза очекује их већ две недеље касније, поводом првомајских празника.

Припадници саобраћајне полиције, поводом почетка другог полугодишта, од данас ће у зонама свих основних школа спроводити мере појачане контроле.

Мере ће бити спроведене ради што веће безбедности ученика, са акцентом на откривању прекршаја прекорачења брзине, непропуштања пешака на пешачком прелазу, као и непрописног превожења деце у возилима, саопштио је МУП.

Указује се да се од почетка школске 2022/23 године у зонама школа догодило 39 саобраћајних незгода, у којима је двоје деце тешко, а 14 лакше повређено.

Министарство унутрашњих послова апелује на све возаче да повећају опрезност и смање брзину кретања у зонама школа, а свим ученицима и наставном особљу жели успешан наставак школске године и да буду безбедни у саобраћају, наведено је у саопштењу.

Извор: Танјуг/Зелена учионица

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама