Да ли можете да погодите на коју страну иде овај аутобус?

фебруар 05 22:19 2016

На телевизији Националне географије освануло је ово занимљиво питање које одраслима задаје муке, али на које је чак 80% деце одговорило тачно.

Питање гласи: Да ли аутобус на овој слици, ако знамо да се креће напред, иде лево или десно?

school_bus_puzzle

Док деца млађа од десет година углавном веома брзо реше загонетку, одрасли имају више проблема са давањем тачног одговора. Претпоставља се да је то због тога што деца имају једноставан поглед на свет, док одрасли превише размишљају придајући пажњу детаљима који нису битни.

 

 

 

Ево одговора на загонетку: Оно што је јасно јесте да врата аутобуса нису са стране која се види на слици, већ са супротне стране. Даље, јасно је да је возач до прозора, посебно ако узмемо у обзир да се у највећем делу света вози десном страном. И ето одговора на наше питање – аутобус иде, наравно, ЛЕВО.

bus1

Занимљиво, зар не?

  1. фебруар 16, 18:01 #1 ArenaSport Uživo

    Stariji je ovo zadatak, sećam se da sam ga davno rešavao…ali je veoma zanimljiv…

    Одговорите на овај коментар

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.