Ко има сестру, препознаће се

Најгоре свађе на свету су оне са сестром. Ко је одрастао уз сестру, старију или млађу, зна о чему причамо.
sestre
Нема тог гнева који може да се пореди са сестринским… И нема горе и “прљавије” борбе један на један од оне са сестром. Свађа са сестром је, дакле, категорија за себе. Оне са мужем, женом, бившим мужем, бившом женом, родитељима, комшијама, колегама са посла су у односу на ово – перолака, а ево и зашто.
Сестре су као слонови, никад не заборављају. Жене се, најчешће, боре “прљаво”. Мушкарац може бити груб, понекад и веома окрутан, али жена… Жена ће вас, у жару свађе, ујести за срце а да и не трепне.
Осим тога, жене памте боље и дуже него мушкарци. И сваки пут кад се посвађате, подсетиће вас на сваку грешку коју сте направили у животу.
Зна сваки “мрачан” детаљ о вама. Живели сте у истој кући, зар не? Сведочила је вашој даркерској фази, вегетаријанској фази, вашој “имам дечка/девојку који је потпуни имбецил” фази… И подсетиће вас на сваку од њих, сваки пут кад се посвађате.
Никад не можете заиста да побегнете од ње – породица сте. Са пријатељицом можете да се посвађате и да јој се никад више не јавите, са дечком раскинете и све је ок. Али, није тако једноставно кад је реч о рођеној сестри, зар не?
Свађе са сестром понекад могу да дођу до границе физичког обрачуна. А она се неће плашити да је пређе.
Ипак, свађе са сестом имају и једну добру страну: најчешће се заврше праштањем и помирењем. На крају крајева, сестра је сестра…
М.К.