Ko ima sestru, prepoznaće se

12 juna, 2016

Najgore svađe na svetu su one sa sestrom. Ko je odrastao uz sestru, stariju ili mlađu, zna o čemu pričamo.
sestre
Nema tog gneva koji može da se poredi sa sestrinskim… I nema gore i “prljavije” borbe jedan na jedan od one sa sestrom. Svađa sa sestrom je, dakle, kategorija za sebe. One sa mužem, ženom, bivšim mužem, bivšom ženom, roditeljima, komšijama, kolegama sa posla su u odnosu na ovo – perolaka, a evo i zašto.
Sestre su kao slonovi, nikad ne zaboravljaju. Žene se, najčešće, bore “prljavo”. Muškarac može biti grub, ponekad i veoma okrutan, ali žena… Žena će vas, u žaru svađe, ujesti za srce a da i ne trepne.
Osim toga, žene pamte bolje i duže nego muškarci. I svaki put kad se posvađate, podsetiće vas na svaku grešku koju ste napravili u životu.
Zna svaki “mračan” detalj o vama. Živeli ste u istoj kući, zar ne? Svedočila je vašoj darkerskoj fazi, vegetarijanskoj fazi, vašoj “imam dečka/devojku koji je potpuni imbecil” fazi… I podsetiće vas na svaku od njih, svaki put kad se posvađate.
Nikad ne možete zaista da pobegnete od nje – porodica ste. Sa prijateljicom možete da se posvađate i da joj se nikad više ne javite, sa dečkom raskinete i sve je ok. Ali, nije tako jednostavno kad je reč o rođenoj sestri, zar ne?
Svađe sa sestrom ponekad mogu da dođu do granice fizičkog obračuna. A ona se neće plašiti da je pređe.
Ipak, svađe sa sestom imaju i jednu dobru stranu: najčešće se završe praštanjem i pomirenjem. Na kraju krajeva, sestra je sestra…
M.K.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama