Kontrolne vežbe za I, II, III i IV razred – Kreativni centar

septembar 24 21:03 2017

Ocenjivanje ne počinje i ne završava se jednim kontrolnim zadatkom. Ocenjivanje počinje prvog dana škole, traje tokom čitave godine i da bi se dobro izvelo potrebna mu je pozitivna atmosfera u učionici.

Učitelji i nastavnici mogu da pomognu učenicima da se uspešnije pripreme za kontrolne zadatke tako što će sa njima ponavljati gradivo na času, savlađivati veštine pripreme i time pomoći đacima da prevaziđu strah i nesigurnost od ove vrste provere znanja.

Kontrolne vežbe omogućuju nastavnicima da provere koliko su njihovi učenici savladali određeno gradivo, učenicima – da provere čime su više, a čime manje ovladali, a roditeljima – da prate napredak svog deteta.

U saradnji sa autorima udžbenika Kreativni centar pripremio je zbirke kontrolnih vežbi iz srpskog i matematike za prva četiri razreda osnovne škole. Ove zbirke namenjene su proverama znanja i veština iz tih predmeta, a zadaci su usklađeni sa važećim nastavnim planom i programom, kao i obrazovnim standardima za navedene cikluse obrazovanja.

Kontrolne vežbe iz srpskog jezika
Kontrolne vežbe iz matematike
napišite komentar

0 komentara

Trenutno nema komentara!

Započnite komentarisanje.

Dodajte komentar

Vaši podaci će biti bezbedni! Vaša imejl adresa će biti vidljiva samo administratorima sajta. Komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede, kao i komentare koji se ne odnose na vest koju komentarišete, nećemo objaviti. Iz bezbednosnih razloga, neće biti objavljeni ni linkovi ka drugim sajtovima.