Контролне вежбе за I, II, III и IV разред – Креативни центар

септембар 24 21:03 2017

Оцењивање не почиње и не завршава се једним контролним задатком. Оцењивање почиње првог дана школе, траје током читаве године и да би се добро извело потребна му је позитивна атмосфера у учионици.

Учитељи и наставници могу да помогну ученицима да се успешније припреме за контролне задатке тако што ће са њима понављати градиво на часу, савлађивати вештине припреме и тиме помоћи ђацима да превазиђу страх и несигурност од ове врсте провере знања.

Контролне вежбе омогућују наставницима да провере колико су њихови ученици савладали одређено градиво, ученицима – да провере чиме су више, а чиме мање овладали, а родитељима – да прате напредак свог детета.

У сарадњи са ауторима уџбеника Креативни центар припремио је збирке контролних вежби из српског и математике за прва четири разреда основне школе. Ове збирке намењене су проверама знања и вештина из тих предмета, а задаци су усклађени са важећим наставним планом и програмом, као и образовним стандардима за наведене циклусе образовања.

Контролне вежбе из српског језика
Контролне вежбе из математике

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.