Minja Subota: Deci nije mesto u muzičkim takmičenjima za odrasle

novembar 15 12:04 2018

Kompozitor i TV lice Minja Subota, kritički se osvrnuo na muzička takmičenja za decu koja su poslednjih godina popularna u našem regionu. Autor kultne dečje emisije “Muzički tobogan”, smatra da deca ne treba da se pojavljuju u formatima kakav je „Zvezdice Granda” i slični.

„Desile su se drastične promene. ‘Zvezdice Granda’ su kopija nekih američkih takmičenja. Svi znamo da je Amerika bogata zemlja nauke i industrije, ali i da ide za komercijalom. Ušli smo u oblasti kada su u pitanju deca koja tako ne treba da izgledaju i kod nas je greška što je to prihvaćeno. Deca treba da se takmiče i da uživaju u svojoj sredini”, objašnjava Minja.

On kaže i to da „dete ne sme biti izvedeno pred žiri da peva pesme iz uzrasta kom ne pripada.”

„I onda da to dete neko kritikuje pred milionskim auditorijumom u večernjem terminu. To su traumatične situacije za decu, koje su mnoge evropske zemlje zabranile. deca pripadaju školama i sredini u kojoj odrastaju”, objasnio je Subota.

  Article "tagged" as:
  Categories:
  1. novembar 15, 14:23 #1 Jelena

    Gledala sam nedavno snimke nekih nasih pevaca bas iz emisije “Muzicki tobogan”. To su bili pravi decji nastupi,lepi,naivni,veseli,sa tremom… I opet, danas su poznati i uspesni,iako su sebi dozvolili da budu deca! Ne znam kako bi danas ti isti pevaci prošli kad bi se takmicili.

    Odgovorite na ovaj komentar

Dodajte komentar

Vaši podaci će biti bezbedni! Vaša imejl adresa će biti vidljiva samo administratorima sajta. Komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede, kao i komentare koji se ne odnose na vest koju komentarišete, nećemo objaviti. Iz bezbednosnih razloga, neće biti objavljeni ni linkovi ka drugim sajtovima.