Minja Subota: Deci nije mesto u muzičkim takmičenjima za odrasle

novembar 15, 2018

Kompozitor i TV lice Minja Subota, kritički se osvrnuo na muzička takmičenja za decu koja su poslednjih godina popularna u našem regionu. Autor kultne dečje emisije “Muzički tobogan”, smatra da deca ne treba da se pojavljuju u formatima kakav je „Zvezdice Granda” i slični.
„Desile su se drastične promene. ‘Zvezdice Granda’ su kopija nekih američkih takmičenja. Svi znamo da je Amerika bogata zemlja nauke i industrije, ali i da ide za komercijalom. Ušli smo u oblasti kada su u pitanju deca koja tako ne treba da izgledaju i kod nas je greška što je to prihvaćeno. Deca treba da se takmiče i da uživaju u svojoj sredini”, objašnjava Minja.
On kaže i to da „dete ne sme biti izvedeno pred žiri da peva pesme iz uzrasta kom ne pripada.”
„I onda da to dete neko kritikuje pred milionskim auditorijumom u večernjem terminu. To su traumatične situacije za decu, koje su mnoge evropske zemlje zabranile. deca pripadaju školama i sredini u kojoj odrastaju”, objasnio je Subota.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Jedan komentar na "Minja Subota: Deci nije mesto u muzičkim takmičenjima za odrasle"

  1. Jelena kaže:

    Gledala sam nedavno snimke nekih nasih pevaca bas iz emisije “Muzicki tobogan”. To su bili pravi decji nastupi,lepi,naivni,veseli,sa tremom… I opet, danas su poznati i uspesni,iako su sebi dozvolili da budu deca! Ne znam kako bi danas ti isti pevaci prošli kad bi se takmicili.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama