Наука каже да је ово најбољи начин да умирите дете

јануар 30 22:52 2019

Ако постоји нешто што родитељи увек покушавају да избегну, то су драматични испади беса код деце, нарочито они који се дешавају у јавности. На срећу постоји више начина да смирите дете пре него што дође у ону фазу кад вас малтене и не чује шта му говорите.

Према ономе што пише Science Dailyнајбољи начин да смирите дете које је на ивици испада беса јесте да га изведете у природу. Боравак на отвореном може да помогне да се код деце смањи ниво стреса и адекватно потроши нагомилана енергија.

Истраживање тима научника са Хонкошког универзита показало је да време које деца проведу у природи има изузетно позитиван утицај на њихово друштвено понашање. Докторка Тања Собко и њен тим доказали су да више времена у природи за децу значи да ће бити здравија, да ће се боље понашати и бити срећнија.

“Приметили смо да модерни родитељи избегавају природу. Сматрају је прљавом и опасном а деца, нажалост, лако усвоје те исте ставове. Уз све то и зелене површине често нису баш гостољубиве, па све чешће можете видети знак ‘Не гази по трави’”, каже др Собко.

Другим речима, не плашите се да дозволите деци да се испрљају у блату, нарочито ако их то чини срећним!

Приредила: А. Цвјетић

Тренутно нема коментара!

Започните коментарисање.

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.