Шарчевић: Велики број наставника не иде на време на час (ВИДЕО)

октобар 18 21:08 2016

Шарчевић: Велики број наставника не иде на време на час (ВИДЕО)

  Categories:
напишите коментар

10 коментара

 1. октобар 19, 13:49 #1 Nastavnik

  Veliki broj nastavnika nije dovoljno plaćeno da bi uopšte išlo na čas.

  Одговорите на овај коментар
  • октобар 19, 17:35 IQ

   U potpunosti se slazem. Nekako mi dodje zao novog ministra koji je pun elana i entuzijazma, verujem zaista iskreno krenuo da sredjuje skolski sistem. Da li ne shvata ili nece da zna da se trenutno krece na marginama i da ga jos uvek nije zapljusnuo miris crvotocine i trulezi. U svakom tom parketu u svakoj lopti nalazi se deo necije bedne penzije i jos bednije plate. Da bi se oni slikali sa loptom koja ce podici zdravlje nacije, neko dete nije imalo novac za uzinu i neko nije mogao da kupi lekove. Lopta i fiskulturna sala nasuprot uvrezenom stavu da su knjige NEPOTREBNE i SKUPE ne mogu imati kao konacan ishod pozitivan rezultat. Jer
   umirucem spasavas zivot, a ne ordiniras estetske zahvate.

   Одговорите на овај коментар
 2. октобар 19, 18:45 #2 Tanja

  Поново погрешна поставка проблема. Све док политичка гарнитура Школског одбора поставља подобне директоре, док се само наставници – политички активисти, запошљавају, док приправнички стаж не значи и доказивање квалитета и карту за трајно запошљавањ е и док се сви оцењујемо “ђутуре”, као ОУР у време комунизма, а не појединачно као стручњаци за поједине области, дотле ће ићи овако како иде… Неко може да засени од квалитетног рада, али њега гледају кроз призму лоше оцене на завршном испиту из српског и математике. Е, кад свако од нас буде појединачно прозван за светлост у учионици, кад не буде имао леђа иза којих ће се сакрити, тада можемо да рачунамо на праве промене. И то не само у просвети! Овако…

  Одговорите на овај коментар
 3. октобар 19, 19:47 #3 evo resenja

  250 dinara za 45 min nastave, to je 5.55 din za minut. Oduzmite od plate onom ko kasni…

  Одговорите на овај коментар
 4. октобар 19, 22:19 #4 IQ

  I jos da dodam. Ukoliko ne izvrsi potpunu deinstalaciju ministarstva na cijem celu se nalazi i ne uspostavi funkcionisanje istog na potpuno novim nogama ostace u domenu lepih zelja i nicega vise. Tamo mu sede ne oni koji kasne pet minuta vec 50 godina. Nisu ista epoha uopste!

  Одговорите на овај коментар
 5. август 17, 22:07 #5 Nik

  Bitno je da u ministarstvu svi dolaze na vreme i rade efektivno od 7 do 15 h,isto kao i narodni poslanici, uvek poluprazna skupština. Možda ministar iz iskustva zna jer je radio u školi.

  Одговорите на овај коментар
 6. август 17, 23:01 #6 Marko

  Po kolektivnom ugovoru stoji, plata ce biti isplacena DO 5. I DO 20 u natednom mesecu. Meni plata stize 6. U mesecu i 20. Zasto moja plata kasni.

  Одговорите на овај коментар
 7. август 22, 11:21 #7 Петар Благојевић

  Неки не иду ни минут, мада сте им, министре, тобоже вратили лиценцу. Тачно је да велика већина наставника не иде на време на часове, јер, већина нигде не може да се запосли. Зашто? МП им не дозвољава да се запосле.
  У Србији је мање битно иду ли на часове професори и наставници, све док иду они који нису ни професори ни наставници, али успешно музу буџет, и никада нису тема критике ниједног министра.
  Ја сам доказ да МП не дозвољава рад стручним наставницима. За мене по листи слободних радних места посла колико хоћеш, али МП ми не дозвољава да радим јер сам једини у Србији направио образовне софтвере за свој наставни предмет. Чак су ми и трајно узели лиценцу, тотално незаконито и противуставно, и мада ми је иста враћена силом, и због медија, МП се претвара да немам диплому која је изузетно дефицитарна у Србији.
  Какве везе има иду ли наставници на време на час када добро пролазе једино они који никада и не држе никакву наставу?

  Одговорите на овај коментар

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.