Врсте мајки које су напорне за мозак: „Ја мом детету СВЕ спремам“ мама

јануар 02 14:01 2017

Да не причамо о томе колико мисли да је као мајка боља од свих осталих. Све она ради боље него ти. Шта год понудиш детету, она ће ти рећи како је баш то јуче исто дала.

Постоје тако неке мајке које у мени изазивају превртање очију; шта ћу, заиста не могу против тога. Најгора сам. Знам да идем у пакао, али сличан се сличном радује, па макар знам да ме моја екипа тамо чека. Знају оне ко су ♥ Врсте мајки од којих ми се само мало бљуцка су доле:

Органска мама

Ова мама купује само органско, само домаће, само проверено, само природно, нетретирано.. нема везе што нема село и живи у центру града. Она те гледа попреко ако за кромпир даш 40 уместо 400 динара по килограму, јер, како можеш да ускраћујеш свом детету непрскано, здраво, нетретирано?!
Ова мама мисли да сви који немају домаће, треба да поцркају. Све што она не купује и не једе је „пуно отрова и хемије“.
Она има „проверене“ људе на пијаци који имају сертификат о органској производњи; односно, тврде да имају.
Оно што је симпатично је што је ретко који продавац на пијаци произвођач, најчешће су само накупци, а наравно да ће ти рећи све што желиш да чујеш како би купила баш његове производе. Да не причамо о томе да се на пијацама ништа живо не контролише.

Прочитајте и Да ли је ово добра или лоша мајка?

„Ја Мом Детету СВЕ Спремам“ мама

Ова мама је неретко истовремено и Органска мама.
Њено дете никада није појело ништа куповно. Никада. Ова мама је једно родитељско савршенство, које чак и сва могућа пецива прави сама. И то увек наглашава. Она је свемајка. Савршена мајка.
Да не причамо о томе колико мисли да је као мајка боља од свих осталих. Све она ради боље него ти. Шта год понудиш детету, она ће ти рећи како је баш то јуче исто дала. Али, еееее… она је направила! Није као ти, безбожница, дала детету куповну, готову кифлу из пекаре. Побогу… немајко једна!

„Ништа Му Не Фали“ мама

Ух, ово ми је омиљена врста!
Ово је мама која је потпуна крајност Органској и Свемајци; она беби од три месеца даје да крка сарме, а са шест увелико једе виршле, паштете и остале месне прерађевине крајње сумњивог порекла. Јер, па и нас су тако хранили и шта нам „ХВали“. Ако ти је то једини аргумент и одговор на све, очигледно ти фали много тога.
Њен аргумент (поред чувеног да му ништа не фали) је углавном тај да „није луда да га држи под стакленим звоном“, већ му ствара имунитет тако што га кљука месиштима препуним адитива, соли и свега осталог, а само не месом – јер, управо то су вам те виршле, саламе, шунке и паштете, драге моје маме.
Нутриционисти су глупи, и ко њу може да убеди да не даје својој беби од два месеца кекс и млеко, да јој боље спавка. Па тако је и она јела, и ено је, велика и здрава.
Јадни бубрези тог малог детета. Заправо, јадан цео дигестивни систем.
Она се води искључиво саветима своје маме, бабе, прабабе и чукунбабе; медицина је за њу највећа глупост, доктори ништа не знају, боље зна њена баба која не уме ни да се потпише.
Она боље зна од доктора, јер само она зна шта је добро за њено дете. Када се породила, осим бебе и постељице, родиила је и диплому Медицинског факултета.
Када јој дете добије температуру, она га стави у лонац, намаже сенфом, насецка кромпира, дода мало сирћета, све то лепо измаринира и ето дивног ручка за целу породицу! Притом, не трошиш струју, јер дете има температуру, па се само подгрева.
Генерално, за шта год да кажеш да је став лекара, педијатара, Светске Здравствене Организације, она само каже: „Ма, они то све мењају сваких 10 година, појма немају“. Паааа мењају, јер медицина НАПРЕДУЈЕ, за разлику од тебе, мама. Ту престаје свака расправа. Срећан ти пут.

Хомеопатска мама

Ова мама не верује савременој медицини, она мрзи вакцине јер је прочитала да се од њих добија аутизам и тако те друге остале (доказано нетачне) глупости које је она „студирала“ на Интернету.
Замисли угрожаваш здравље свог детета, не вакцинишеш га јер верујеш лујки Сладјани Велков, која на сва уста лаје на вакцине. Хеј, то је жена која тврди да можеш белом човеку родити црно дете, и да жени менструација није потребна. То су само неки од њених бисерчића, кекекекекекекекеке. Који извор информација, човече.
Дете лечи искључиво „природним методама“ (и она воли да скида температуру алкохолом, јер, то је тако природно), и става је да је добро да детету температура скочи на 40 степени, и да мало добије фрас, затим да је добро да новорођенче прележи велики кашаљ, мале богиње, заушке… тако се развија имунитет, све су то добре болести, бре. Природно наравно, само нечурал.
Она исто воли да прича како је некад било, идеализује нека прошла времена када је мајка рађала десет комада деце па јој преживи двоје, јер ово осморо помре од болести против којих се сад вакцинишемо. Ха-ха!
Али – не лези враже! Чим нешто мало јаче пригусти, ено је у Тиршовој или некој другој дечијој болници. Кхм кхм. На страну то што се ипак породила у болници, а не у пећини, а не знам зашто, кад породилишта нису „нечурал“. Лицемерчина белосвеЦка која селективно мрзи 21.век.

Прочитајте и Ћерка ми је рекла да жели да постане мајка. Ево шта сам све …

„Моје-Дете-Је-Боље-Од-Твог“ мама

Шта год да твоје дете уради, њено је урадило три месеца пре тога. Шта год да твоје дете зна, њено зна више. Не можеш се ни похвалити као човек (јер, сви смо ми пресрећни и одушевљени када наше дете нешто ново научи или уради!), а да те она не поклопи чињеницом како је њено дете одаааавно то знало, или урадило.
Зна да множи са 2 године, читао је још у стомаку, а са 4 планира да га упише на факултет; са 6 ће га послати да стажира на хирургији.
Ништа тужније него кад живиш кроз своје дете, јер си сама неостварена и неиспуњена.

Мама Која Све Постиже

Њена кућа је увек тако чиста да можеш јести директно са пода, њена деца никад нису мусава, и њен муж је увек срећан и задовољен. Она редовно и вежба. Она увек изгледа савршено, сређено, исфенирано.. Зазире од неуредних и погубљених мама, и њена мантра је „Све је у доброј организацији.“ Сви остали који нису као она су лењи и неспособни. Када ти она долази у госте, изнајмиш жену да ти чисти, јер ипак – долази инспекција у госте.

Мама Форевер Дојиља

Она је опседнута дојењем, замишља да је њено млеко чаробни нектар који лечи сиду и пружа вечан живот.
Деца која из неког разлога нису дојена, па… јадна, неће их живот мазити.
А онда дете крене у вртић, па види да баш и нема чаробне дојке.
Ок, сви знамо да је мајчино млеко незаменљиво, да је најхранљивије, да је најбоља храна… ЗА БЕБУ. Дакле, не за дете које себи може да веже пертле и уме да изговори: „Мама, баци ту сису мало овамо, нешто сам ожеднео.“ Ниједна крајност није нормална, па тако ни ова, у којој децу дојите до основне школе, илити „докле год они сами то желе“. О тандем дојењу боље да не пишем, и овако ћете ме линчовати, ви „само нечурал“ маме.

Други Ми Гаје Децу мама

Она је, наравно, случајно остала трудна, јер је мислила да јој се то неће десити пошто се води „неће ваљда“ методом, или се помолила после односа.. али ето, Бог је није нешто послушао.
Кад год може (а то је углавном нон стоп), дете (или децу) уваљује мајци или свекрви како би она брже боље изашла на кафу, у ноћни живот, у шопинг.. новац троши на себе, а за дечије потребе – ту су бабе и деде.
Време са дететом проводи само кад треба да се селфише за Фејсбук.
Понаша се као да нема дете/децу, али зато себи даје за право да кука како је тешко бити мајка.

Извор: Немајка

  Categories:

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.