Самохрани родитељ: И увече, када анђео заспи, ко зна шта је на твојој души, у твојој глави…

28 јануара, 2017

Када уђеш у аутобус а нека жена просто не жели да ти устане, нема везе што жонглираш са две кесе, дететовим ранцем и дететом, а возача не дотиче ни лежећи ни ништа, човек је на тркама.

Када уђеш у пошту са дететом, ни не желиш да идеш преко реда али деда добацује да смо безобразни што долазимо са децом да би ишли преко реда а ти немаш коме да оставиш дете док завршиш неке ствари, између осталог и плаћање неких рачуна.
Када видиш ципеле које ти се баш свиђају али ти је и дете видело чизмице иако има три пара, па се одрекнеш тих ципела иако иде зима а ти још увек у летњој обући.
И увече, када анђео заспи, ко зна шта је на твојој души, у твојој глави…
Када ти кажу да си се заробио, а ти се баш осећаш ослобођено. И још те убеђују да си у свему погрешио, да си тужан,нервозан, бесан, а теби заправо прелепо, осим док те нервирају са тим својим ставом.
Када журиш са посла кући да што пре стигнеш до детета, зато што ти недостаје и фали, па само о њеним књигицама за лаку ноћ размисљаш, а сутрадан те нападну што се ниси јавио већ си само прошао поред њих.
И када се фолирају да им се свиђа твоје дете само да би тебе одвукли у кревет, а ти по природи фин и благ а свашта би им рекао.
Када ноћу, док сви спавају, тебе температура детета пробуди, када се исповраћа, када нешто ружно сања, кога занима како си ти, да ли си уморан.
И када пијеш четврту кафу а тек је подне, знаш да није здрава и сви ти то говоре али ти само ћутиш јер мораш остати будан а они не капирају да ниси спавао због детета.
Када са осмехом тумараш около само да не би улазио у дубљу расправу са било ким.
Док тако живиш заправо научиш да је заправо све то јако вредно, јер захваљујући томе твоје дете не скида осмех са лица.
Дете у први план, ми као позадина, као тихи борци за те мале осмехе и ниста не тражимо нити очекујемо све док осмеси нашој деци стоје.
 
Извор: sarintatalaki.wordpress.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Један коментар на "Самохрани родитељ: И увече, када анђео заспи, ко зна шта је на твојој души, у твојој глави…"

  1. jo каже:

    Plachem..
    Hvala ti..

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама