Igračke za najmlađe kojima će se igrati generacije

Kako znate da ste roditelj male dece? Pa, u svakom trenutku vam nešto pišti, peva, svira, priča, a pola plate vam odlazi na – baterije. Kad neko izađe u prodavnicu, kupuje hleb, mleko, jogurt i – baterije. Kad ste tek uspavali dete i krenuli da malo pospremite haos koji je iza njega ostao, male su šanse da tokom raspremanja nešto neće zapištati i probuditi ga.

Čemu sve to? Kom detetu je potrebno 20 igračaka koje pevaju, mrdaju, troše baterije i nemaju ama baš nikakvu edukativnu ili kreativnu funkciju? A vrlo brzo im i dosade jer su im mogućnosti vrlo ograničene.

Kocke, plastelin, bojanke i konstrukcioni i kreativni setovi potrebni su svakom detetu. Ali, isto toliko im je potrebna i poneka „prava” igračka – lutka, bager, kamion, voz. Ne mora da pišti, peva, svetli. Jer, da bismo im probudili maštu, treba nešto da joj ostavimo da radi, ne mora baš sve biti na tacni.

U potrazi za takvim igračkama, pronašla sam WOW.  Sad već sigurno znate šta je to, ali želimo da podsetimo one koji možda ne kupuju često, zašto je važno da na WOW igračke obrate pažnju. Za njihov rad nisu potrebne baterije već funkcionišu na frikcioni pogon. Nema oštrih ivica, nema sitnih delova, nema PVC-a, niti bilo kakvih otrovnih supstanci. Vatrogasna kola, ambulantna kola, policijska patrola, bager, avioni, raketa, svaki dolazi sa svojim vozačem. Mi smo odabrali đubretarac. Od bebećih dana imamo neku posebnu naklonost ka njima. Svaki put kada prolaze i sakupljaju smeće, mi malo proćaskamo s njima. Evo kako on izgleda:

I pored toga što ne troše baterije, ispuštaju prilično realistične zvuke. Vrlo su praktične jer se delovi pojedinih kolekcija mogu kombinovati, tačnije svaka figura se može upotrebiti u kombinaciji sa bilo kojom drugom igračkom iz WOW sveta, što je plus kada je reč o razvoju kreativnosti, minus jer smo već počeli da tražimo sledeću da nam đubretarac ne bude usamljen.


Kako stvari stoje, sve mi se čini da će to biti Kombajn Harvi. Ovi poljoprivredni radovi koji su do skoro bili u toku u Vojvodini gde nam baba i deda žive, pobudili su nam značajno interesovanje za sve te velike, moćne mašine, pa će Harvi sigurno biti pun pogodak. I odličan način da naučimo kako zapravo palenta dolazi na našu trpezu :).

Ono što mi se posebno dopalo jeste to što su rodne i rasne podele izbrisane. Crni ili beli, dečaci ili devojčice – svi mogu biti lekari, piloti, bageristi…

…a od nedavno i gusari. Nema dečaka koji pre ili kasnije ne bude fasciniran nevaljalcima koji haraju morskim pučinama i protiv kojih se bori jedan od njihovih najdražih junaka – Petar Pan. Za ove praznike preporučujemo upravo novog člana WOW porodice – piratski brod.

Šta god da odaberete nećete pogrešiti jer su veoma kvalitetno urađene. Moj glas za WOW igračke, ako želite nešto malo drugačije, a kreativno i zabavno…

Aleksandra Cvjetić