10 razloga zašto ne volim leto otkad sam mama

30 juna, 2017

 
Leto mi nije najdraže godišnje doba, ali to nije uvek bilo tako. Volela sam ga negde do kraja srednje škole kad je leto značilo samo jednu stvar – praznici! Radije bih se dva meseca kuvala na 40 stepeni bez klime nego išla u školu. Ma volela sam ja leto i posle, u studentskim danima iako sam uvek imala neki ispit da spremem, ali mogla sam sama sebi organizovati dane kako sam htela, mogla sam da idem gde god sam htela, izlaziti do kad god sam htela. Kad sam počela da radim počele su mi polako smetati i te letne vrućine koje su me totalno usporavale, ali svejedno sam se radovala godišnjem odmoru. Onda sam postala mama. Jednog užasno sparnog i vrućeg leta pre dve godine. Iako je to sada jedini razlog zašto volim leto (ostali su manje bitni), postoji barem 10 razloga zašto mi leto i nije baš najdraže godišnje doba.


1. Prevruće je. Deca su nervozna, znojava i lepljiva. Ti takođe. Moraš ih tuširati barem dva puta dnevno. I sebe. Biti mama na 35 stepeni je težak posao.
 
2. Osuđeni ste većinu vremena da provodite u kući, pod klimom. U parkić se može ili u 7 ujutro ili u 7 uveče.
 
3. A šta ako se prehladi od klime? Možda je bolje da kupim ventilator ili da svi šetemo po kući u gaćama.
 
4. Ako provodite leto u gradu odlučujete se da idete na obližnji gradski bazen. Greška. Vrti vam se u glavi od gužve, dece koja skaču u vodu i vrište, samo ste se još više izmaltretirali i kući se vraćate jednako znojavi i umorni. Bolje lavor s vodom na balkonu. Barem možete na miru hladiti noge i piti ledenu kafu.
 
5. Leto na moru. Izležavanje na plaži, sunčanje i čitanje ljubavnih romana ili Agate Christie sada je samo uspomena. Umesto knjige sad u torbi nosite plastične posude pune naseckanog i oguljenog voća, vodu, puno vodeee, pelene za kupanje i pelene posle kupanja, kremu za sunčanje 50 +… Osuđeni ste na peščane plaže s hrpom dece i ne izlaganje suncu od 10.00-16.00. Bićete srećni ako uspete da prelistate Story.
 
6. Teškog srca shvatate da ni ovo leto nećete stati u onaj bikini od pre 10 godina. Sva sreća da se ove godine nose visoke gaće.
 
7. Puno komaraca. Imate full opremu. Aparatiće, sprejeve, gelove, kreme. No i dalje će bit onaj jedan koji će vam zujati oko glave u tri ujutro.
 
8. Luftići, pištolji i puške na vodu…svako leto ima neka “letnja plastična glupost” na koju ćete, ne svojom voljom, spiskati poveću količinu novaca.
 
9. Letnje noći, kokteli, beach barovi sada su stvar prošlosti. Odlazak na sladoled (opet) vrhunac je vaše zabave.
 
10. Pakovanje kofera. Povratak kući i otpakiravanje kofera, veš koji nećete oprati ni za mesec dana. Mislim da dodatno objašnjenje nije potrebno.

 
Izvor: supermame.hr
 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


2 komentara na "10 razloga zašto ne volim leto otkad sam mama

  1. M. kaže:

    Kako jadan tekst. :/ Kako je postalo moderno kukati na sve sitnice i obaveze koje sa sobom nose sazrijevanje, osnivanje porodice i briga o bilo čemu/kome, a naročito briga o djeci.

  2. Milena kaže:

    O, dragi boze, kako, oo kako besmislen tekst. Gospo, sto ste Vi uopste rodili decu kad ste mogli do kraja zivota lumpovati po bic barovima?

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama