20 снажних цитата Ника Вујчића: У чему је поента бити потпун споља, али празан изнутра?

20 снажних цитата Ника Вујчића

nik
Он је рођен са ретким обољењем – без руку и ногу. Ник Вујчић је дуго учио бити срећан, без обзира на околности. И успео је. Данас, његова храброст дарује наду другима – не само таквима као он, него и свим здравим људима.
Прикупили смо неколико његових цитата из његове књиге „Живети слободно“. Овај човек има шта рећи о вери у сопствене снаге.
 

♥ Шта ви мислите да треба да изаберем: да будем љут на Бога због онога што ја немам или да му будем захвалан за оно што ви имате?
 
♥ Мој циљ је да вас охрабрим да пребродите своје проблеме и тешкоће, да бисте могли да пронађете свој пут до срећног живота. Одрекните се живота са самосажаљевањем у замену за живот са сврхом.
 
♥ Запамтите – акција изазива реакцију. Када сте у искушењу да напустите своје снове, натерајте себе да покушате још само један дан, једну недељу, још један месец, још једну годину… Бићете изненађени оним што се дешава када константно одбијате да одустанете.
 
♥ Изазови постоје да би ојачали наша уверења, а не да би нас прегазили.Није крај све док ви тако не одлучите.
 
♥ Ако не можете да добијете чудо, постаните једно.
 
♥ Кад вам се чини да вас срећни тренуци заобилазе, створите сами такав тренутак.
 
♥ Никада нисам срео огорчену особу која је била захвална. Нити захвалну која је била огорчена.
 
♥ Нису битни неуспеси, већ да ли их превазилазите.
 
♥ Мотивација вас води кроз дан, али инспирација вас води кроз живот.
 
♥ Можда немам руке којима бих могао да држим руке своје жене, али да бих држао њено срце, ни не требају ми руке. Њено срце је оно што желим да држим.
 
♥ Постоје две врсте промена које имају тенденцију да поремете начин живота на који смо навикли. Прве су промене које се дешавају нама. Друге су оне које се дешавају без нас. Прве не можемо контролисати, али можемо и требамо да контролишемо ове друге.
 
♥ Страх је већи инвалидитет него немати руке и ноге.
 
♥ Није крај све док ви тако не одлучите.
 
♥ У чему је поента бити потпун споља, али празан изнутра?
 
♥ Ризик није само део живота. Ризик је сам живот. Између зоне удобности и зоне ваших снова је место на којем се одиграва ваш живот. То је зона високе анксиозности, али и место на којем откривате ко сте.
 
♥ Све што би урадио за себе, уради за друге. Ако би мали чин саосећања постао твоја свакодневна навика, осећао би се јачим и ослобођеним од својих боли и разочарења. Не треба очекивати корист од великодушних дела, али добра дела те могу довести до изненађујућих награда.
 
♥ Синдром „Био бих срећан када бих имао то и то“ је масовна обмана. Ако тражите срећу у обичним стварима, никада је нећете имати довољно. Прво погледајте око себе, па онда погледајте изнутра.
 
♥ Свако од нас се нада да ће његово знање и таленат користити нечему већем од самог плаћања рачуна.
 
♥ Ако не можете да добијете чудо, постаните једно.
 
♥ Живот је прича коју сами пишете.

 
 
Извор: uspesnazena.com