5 начина да изнервирате младу мајку

Најиритантнији савети о родитељству

Брижна родбина, пријатељи, па чак и случајни пролазници у парку, превозу, на улици, они који имају, али и они који немају воле да деле савете о родитељству. Ово је списак најгорих савета које свакако занемарите.
Kада вам неко каже да вам је беба гладна, најрадије бисте му почупали косу: сваки пут кад дете плаче, прави гримасе и буни се, сви би га тешили храном.
Савет: Будите оштрији да дете не манипулише вама. Деца брзо одрасту, а овај савет обично деле они старији којима се чини да време лети. Поставите границе лепог понашања, али не будите престроги. Деца су ипак деца.
Савет: Дете треба само да се успављује чим напуни 6 месеци.
Не пуштате своје дете да плаче до изнемоглости и сви претпостављају да ће бити немогуће кад порасте. Има оних који мисле да детету одмах треба показати “ко је газда” иако се оно још бори да савлада обичне муке света око њега. Боље га мазите и пружите му подршку. Будите обзирни према свом детету.
Савет: Нека једе све.
И неке одрасле особе не једу све. Лоше је да мислите да мало дете може да свари све. Поставите здраве темеље правилне исхране.
Савет: Немојте превише да бринете око детета, нека поједе и нешто са земље.
Ово већ спада у занемаривање. Ваша брижност не треба да се процењује. Такође и они који кажу да не трчакте око њега у парку, нека се мало удари и научи памети, немају пуно осећаја. Нико не жели да види своје дете како пати и како га нешто боли.
Савет: Наспавајте се сада јер, кад беба дође, нема спавања.
Технички ово је савет за труднице. Осим медведа, нико не може да одспавати зимски сан и након неколико месеци се пробудити наспаван за идућих годину, две, три. И када се роди дете често чујете да треба да спавате док малиша спава, али то је немогуће. Или желите да га посматрате или већ имате 1001 обавезу по кући. Или, чак, пожелите да урадите нешто за себе.
 
Извор: Блиц