5 нових идеја за летње активности са децом (на отвореном)

16 јула, 2018

Најбоља ствар коју родитељи могу деци да приуште током распуста није никакво скупо и луксузно летовање, већ што више времена на селу и свежем ваздуху. Али, немају сви баке и деке на селу и немају сви месец дана летњег одмора како би децу тамо одвели.
Активности које смо пронашли и осмислили за вас могу обогатити искуства деце где год да проводе лето – на врелом асфалту или на сеоској фарми.

1. Посматрање облака

Када је небо прошарано облацима имате одличну прилику да распламсате дечју машту и добро се забавите. Лезите на траву (или, ако се бојите крпеља, понесите неко ћебенце) и посматрајте облаке заједно тумачећи њихове облике. Деца ће уживати и овакве игре памтити кад одрасту.

2. Оживите гране

Мало вунице, неколико дебљих грана, пар googly eyes (има их у продавницама играчака) и онај гужвани папир за паковање поклона, довољни су да направите – лутку. Ево овако:

3. Прање веша

Познато је да су деца потомци риба. Бар то тако изгледа кад погледате колико воле воду. Зато им направите један штрик, дајте лавор, мало воде и веша и нека уживају. У башти или на тераси, свеједно је.

4. Фарбање природним бојама

Јуче сам шетала са дететом. Застале смо да гледамо пужеве, а она је некако инстинктивно убрала траву и почела њом да трља зид. Јао те среће кад је видела своје откриће. Онда смо убрале и мало маслачка па смо додале и жуту. Покушајте и ви! Ради и на бетону и на папиру.

5. Икс-Окс

Може се играти без папира и оловке, а уз помоћ само три ствари – канапа, гранчица и камења. Мало труда, вежбања ситне моторике, и ето игре!

Приредила: А. Ц.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама