5 novih ideja za letnje aktivnosti sa decom (na otvorenom)

16 jula, 2018

Najbolja stvar koju roditelji mogu deci da priušte tokom raspusta nije nikakvo skupo i luksuzno letovanje, već što više vremena na selu i svežem vazduhu. Ali, nemaju svi bake i deke na selu i nemaju svi mesec dana letnjeg odmora kako bi decu tamo odveli.
Aktivnosti koje smo pronašli i osmislili za vas mogu obogatiti iskustva dece gde god da provode leto – na vrelom asfaltu ili na seoskoj farmi.

1. Posmatranje oblaka

Kada je nebo prošarano oblacima imate odličnu priliku da rasplamsate dečju maštu i dobro se zabavite. Lezite na travu (ili, ako se bojite krpelja, ponesite neko ćebence) i posmatrajte oblake zajedno tumačeći njihove oblike. Deca će uživati i ovakve igre pamtiti kad odrastu.

2. Oživite grane

Malo vunice, nekoliko debljih grana, par googly eyes (ima ih u prodavnicama igračaka) i onaj gužvani papir za pakovanje poklona, dovoljni su da napravite – lutku. Evo ovako:

3. Pranje veša

Poznato je da su deca potomci riba. Bar to tako izgleda kad pogledate koliko vole vodu. Zato im napravite jedan štrik, dajte lavor, malo vode i veša i neka uživaju. U bašti ili na terasi, svejedno je.

4. Farbanje prirodnim bojama

Juče sam šetala sa detetom. Zastale smo da gledamo puževe, a ona je nekako instinktivno ubrala travu i počela njom da trlja zid. Jao te sreće kad je videla svoje otkriće. Onda smo ubrale i malo maslačka pa smo dodale i žutu. Pokušajte i vi! Radi i na betonu i na papiru.

5. Iks-Oks

Može se igrati bez papira i olovke, a uz pomoć samo tri stvari – kanapa, grančica i kamenja. Malo truda, vežbanja sitne motorike, i eto igre!

Priredila: A. C.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama