6 ствари које сам научила захваљујући строгој мами

Као дете, мислила сам да имам најстрожију маму. Није ми дозвољавала да имам момка до шеснаесте године, нисмо могли да спавамо код другарица и морала сам да будем кући у 10 сати. Говорила сам себи „Кад ја будем родитељ, све ћу радити другачије. Никад нећу бити таква мама“. А онда сам добила децу.bb
Некада ми се чини да све чиним исто као и моја мама, и знам да сам строга. Али сада знам и да је све то било из љубави. И никада нећу моћи довољно да јој захвалим за све лекције којима ме је научила, а од којих је најважнија та, да је породица на првом месту.

1. Не одустај
Молила сам маму да ме упише на кларинет, да бих била као своја старија сестра. Али, мама је имала услов – ако се упишем у четвртом разреду, нема одустајања до средње школе. Знала је да ће ми брзо досадити и да ће ме мрзети да вежбам. И после годину дана стварно сам је молила да се испишем, али она ме је подсетила на своје правило. Знала је да ће ми то изградити карактер и да ћу развити љубав према музици која ће ми променити живот. И заиста, музика ми је помогла на моја четири порођаја, смирује ме и помаже ми да пишем. (више…)