8 знакова да је реалност мога мужа потпуно другачија од моје

Дневни задаци мужа и жене ретко када су равноправно подељени

deca

– Мој муж је фантастичан тата у којег могу да имама поверења. Ништа не заборави када пакуја торбу за дете и када бих морала да отпутујем негде за викенд, ни најмање не сумњам да би се он снашао једнако добро и без мене – започиње своју причу једна мама. Но једнако тако, додаје, мој муж мисли како познаје мој живот, но живи у илузији. у илузији у којој доиста верује да је расподела послова између нас двоје једнака и да он ради тачно 50 посто.– Због тога се понекад осећам подцењено те да ме узима здраво за готово – жали се те као разлоге наводи сљедеће:

1. Сматра да чистити значи изнијети смеће

Или понекад обрисати лавабо у којег се пар минута пре обријао. Једном тедно вриштим на њега да испразни машину за суђе. његов појам “детаљног чишћења” укључује кориштење папирнатих убруса, а када нешто “почисти” то изискује награду и велику параду око учињеног дела те наравно захвалност. Ја обављам све остало чишћење сво остало време и то нико ни не примети, а камо ли да ми захвали.

2. Мисли да је куповина млека обављање велике куповине

Једина ситуација када мој муж одлази у шоппинг је када му пошаљем поруку на мобител с врло кратким списком за куповину јер само тако могу се надати да ће успети пронаћи све производе. Но, од 4 увек заборави два.

3. Одлази у кревет кад год хоће и спава целу ноћ

Када се наш клинац пробуди током ноћи, муж то уопште не региструје.

 Ја се будим пет пута по ноћи и останем будна по најмање пола сата са барем једним уплаканим дететом. Ујутро, моме мужу не пада на памет да нису сви провели спокојну ноћ као он.

4. Ужива у лењом и дугом доручку свако јутро

Мој муж сeби свако јутро приушти обилан доручак и одмах по устајању  скува себи велику шољицу кафе. Ја чим устанем морам подојити дете. Па морам другом припремити доручак. Зато време мог доручка најчешће постане време мог ручка. али, ко то уопште примећује?!

5. Одлази у кино

Када мој муж има”слободан дан” и не мора се тог послијеподнева бринути о дјеци, направи увијек нешто за себе, на примјер оде у кино. Када ја имам “слободно послијеподне”, одем у куповину намирница, чистим кућу или покушавам себе колико толико довести у ред, на примјер отуширати се након три дана.

6. Тушира се сваки дан

Без обзира што се догађа у нашој кући, јесу ли деца будна или спавају, болесна, су, гладна, шмркљава или прљава, без обзира иде ли негде, мој се муж успије отуширати сваки дан. Често га чак видим како је наслоњен на зид купаонице, затворених очију, како једноставно ужива у врућем тушу. Мени је стављање регенератора равно луксузу, а заборавила сам кад сам задњи пут обријала ноге.

7. Има времена за вежбање сваки дан

Довољно сам рекла!

8. Сматра да је купање деце мој посао

Штaвише, ако га замолим да окупа обоје деце, он сматра како је преузео мој дeо посла на своја јадна леђа. Јер, ето, ми све делимо.

 Извор: djecjaposla.com