Кејт Винслет има савет за маме девојчица: „Врло је важно, молим вас да упамтите…“

Foto: Instagram

Када неко каже Кејт Винслет, сасвим сигурно прво помислите на Титаник. Ова 49-огодишња глумица прославила се улогом у вероватно најпопуларнијем филму свих времена, али она је данас и супруга и мама двоје већ одрасле деце.

Гостујући у једној емисији поделила је драгоцен савет о начинима на које би требало да хвалимо своју децу, а нарочито девојчице.

„Када дајемо комплименте својој деци, посебно девојчицама, и ако ме нека мама сад слуша, молим те упамти ово што ћу рећи. Толико је много негативности које ће те девојчице добити и чути од света који их окружује, просто зато што је свет такав, а онда и зато што су, нажалост, многе међу њима од врло раног узраста на друштвеним мрежама, где су изложене великом нивоу негативности, сваког дана свог живота. И ако им ми не кажемо колико су дивне и прелепе и да смо тако поносни на то што оне јесу, врло је могуће да то неће чути ни од кога другог. Зато то морамо да им говоримо.“ – казала је Винслет.

Она је објаснила и како те похвале треба да звуче и да једно једноставно „дивно изгледаш“ неће помоћи.

„Ви можете рећи детету ‘волим те и сјајна си’, али знате шта још можете? Уместо тога, можете да кажете: ‘Знаш ли шта волим код тебе? Начин на који посматраш свет. И начин на који градиш свој стил, са толико пуно укуса и поноса! Баш ти се дивим због тога.’ Такве речи ће на душу тинејџерке лећи много боље и снажније од једноставног ‘баш си данас лепа’, које ће на једно уво ући на друго изаћи јер је то нешто што свакако очекују да чују од нас и много су пута сигурно чули. Али зато реците: ‘Боже, како ти делујеш снажно и енергично! Никад немој да изгубиш тај понос с којим ходаш светом. Невероватна си.’ То је оно што треба да чују од вас.“ – казала је Кејт у видеу који је достигао бројку од 15 милиона прегледа. 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели How To Fail (@howtofailpod)