Ako volite miris čiste kuće, ali ne i miris hemije u blizini dece, paročistač je rešenje za vas

28 jula, 2021

Higijena je, kažu, pola zdravlja. Navike lične higijene i higijene prostora u kom živimo kroz vekove se bitno menjala. Naše bake sigurno se nisu kupale svakog dana, a još manje svakodnevno čistile i dezinfikovale prostor u kom žive. Nije to bilo tako zato što su bile neuredne, već zato što su živele u porodicama sa velikom brojem članova kojima je trebalo oprati veš i spremiti hranu. A to je oduzimalo mnogo energije i vremena.

Koliko je higijena važna, najbolje je dokazao Ignajc Filip Semelvajs, doktor kog su kolege ismevale jer je tvrdio da lekari uvek pre operacije ili pregleda pacijenta moraju da operu ruke i dezinfikuju instrumente. Kad su ga poslušali, stopa smrtnosti je u bečkoj bolnici u kojoj je bio načelnik ginekologije sa nekoliko desetina procenata pala na svega 1%.

Naravno, kao i u svemu, i u dezinfekciji prostora treba pronaći meru. Mlade mame ponekad preteraju, pa strahujući da će im beba pokupiti neku bakteriju ili bilo kakvu nečistoću – besomučno čiste životni prostor.

Ali, čišćenje ne treba da bude opsesija, niti da nam oduzima mnogo vremena, naročito danas, kada ga imamo tako malo.

Zato nam se učinilo da bi bilo baš zgodno da postoji neki uređaj koji će da čisti i dezinfikuje sve površine, pa time olakša i skrati vreme koje mame i tate provode u održavanju higijene doma.

Za pojam paročistača ste verovatno već čuli, neki ste možda i isprobali. Mi jesmo. I to Lupo Marshall paročistač koji istovremeno ima osam funkcija:

  • čišćenje podova i pločica
  • čišćenje tepiha, prostirki i mebla
  • čišćenje fugni
  • čišćenje sanitarija
  • čišćenje prozora i ogledala
  • uklanjanje prašine
  • peglanje odeće na paru
  • čišćenje igračaka

Na sve ovo dodali bismo i – dezinfekcija svi pomenutih površina. S obzirom na to da ovaj paročistač koristi samo destilovanu vodu (ne i hemikalije), on je i vrlo ekonomičan. Nema kupovine sredstava za čišćenje, a što je još važnije, smanjili ste korišćenje hemikalija u svom domu i pomogli svojoj porodici i planeti da budu zdraviji.

Da bi se koristio na svim pomenutim površinama, Lupo Marshall paročistač dolazi sa 12 različitih nastavaka i radi na struju. Njegova snaga je čak 1300W.

Što se tiče nastavaka, ove četke su nas naročito oduševile jer su veoma čvrste, možda čak i čelične.

Paročistač, dakle, funkcioniše uz pomoć vodene pare. Ona je spremna za svega desetak sekundi, a na raspolaganju su vam 4 nivoa jačine. Uništava grinje, bakterije, gljivice i buđ, dezinfikuje i detaljno čisti, a za sve to koristi samo vodu.

Dakle, ako spadate u one praktične roditelje koji žele da održavaju dom urednim i čistim, ali ne i da “robuju” kućnim poslovima, koji vole miris čiste kuće, ali ne i miris teške hemije koji uz čistoću ide, onda bi ovaj paročistač mogao da bude baš dobro rešenje.

A pre nego što odlučite, pogledajte kako radi i šta sve može:

(PR)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama