Чак 429 колега донирало је своје годишње одморе мајци чије се дете разболело

1 јуна, 2021

Девојчици Фиони прошле године, када је имала свега три године, дијагностификована је леукемија. Целој породици се живот променио, а Фионина мама Даниела Берлит одмах је одлучила да буде уз своју ћерку дан и ноћ. Продавачица у ланцу “Dänisches Bettenlager”
одмах је узела цео годишњи одмор који је истекао након 36 дана када није имала избора него да се врати на посао. Међутим, као помоћ су јој ускочиле колеге. Објавом на Фејзбуку обезбедили су да сви запослени ланца донирају неке од својих дана одмора.

Foto: Canva

– Била сам у болници с Фионом, седела сам на поду ходника и само плакала. Једноставно нисам могла да поверујем. Колеге из целе Немачке су ми поклониле свој одмор. Била сам толико запањена што су ми људи који ме уопште не познају дали свој одмор, прековремене сате.

Свој јој је годишњи одмор поклонило 429 колега, а они који нису имали преосталог годишњег одмора, поклонили су своје прековремене сате. Укупно је добила четири године и шест месеци годишњег одмора.

– Дивно је искусити толико људскости и та спознаја да има толико добрих људи… То је невероватно.

Њеној ћерки Фиони преостале су још три хемотерапије чије нуспојаве, како наводи, нису толико интензивне. Открила је и шта планира с поклоњеним годишњим одмором ако њезиној девојчици буде боље. – Било ми је јасно да не желим да останем код куће четири године ако се Фиона потпуно опорави. Такође, жеља ми је да се брзо вратимо у нормалу. А ја свој посао због целе ситуације волим чак и више него пре. И зато смо рекли да ћу остати код куће годину дана. Дакле од децембра 2020. до децембра 2021., закључила је.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама