Ćerka je magično biće – 11 činjenica koje to dokazuju!

26 novembra, 2015

 
Ona je najlepše stvorenje, najtvrdoglavija osoba, ona je tatina devojčica, vaša kćerka je neko koga najviše volite.
Mother with daughter in the park
Žene, kad saznaju da nose devojčicu, obično misle da, imajući u vidu da su i same nekad bile devojčice, znaju šta mogu da očekuju, ali istina je da će vaša ćerka imati par iznenađenja za vas. Pored neumornog ćaskanja i roze boje, ćerke su svet za sebe. Evo kako izgleda odrastanje vaše princeze.
Ona je možda ženstvenija od vas
Iako ste možda uložili dosta truda da je naučite o rodnoj ravnopravnosti, kupovali joj igračke za dečake, nemojte se iznenaditi ako ona razvije strast prema princezama, barbikama i baletu. Koliko god se vi borili sa stereotipima, društvo u kombinaciji sa prezastupljenim marketingom će imati jak uticaj na njeno odrastanje.
Njena želja da pozamljuje nakit, štikle i haljine će se pojaviti jako rano, gotovo čim prohoda
Vaša princezica biće prelsatka pretvarajući se da izlazi u vašim novogodišnjim salonkama… Uživajte u ovim momentima, jer uskoro će željeti stvarno da ih pozajmi.
Možda ćete biti malo ljubomorni na tatinu kćerku
Iako možda ljubomora i nije vaš stil, iznenadićete se kad je budete osetili, kad uvidite da niste jedino žensko u životu vašeg partnera. Cenićete njihove igre, priče i duboku povezanost, ali ponekad vam neće biti prijatno da budete izostavljeni. I prvi put kad vaša kćerka potraži oslonac u ocu, kad je tužna ili povređena, to će biti pomalo bolno saznanje za vas. Ali zapamtite da je njeno srce prepuno ljubavi za sve. Vi takođe, imate vreme i aktivnosti koje delite sa njom, koje će najverovatnije biti misteriozno za tatu.
Sve počinje rano i jedno je sigurno, devojčice ranije sazrevaju od dečaka
Vaša ćerka možda već i trči, dok sin vaše prijateljice istog uzrasta se još bori sa puzanjem. Prevrtanje, tapšanje, smejanje, poljupci, navikavanje na nošu, čitanje. Ne budite iznenađeni ako ona sve ovo savlada prije dečaka njenog uzrasta.
Naviknite se na dramu
Prije nego što dobijete ćerku, sigurno mislite da je nevjerovatno da se neko uzbuđuje toliko što ne uspeva da nađe svoje japanke, što joj frizura nije onakva kakvu je zamislila ili zato što je pojela parče hljeba tokom ručka. Ali ona stvarno želi svoje japanke!!! Na kraju, ona će se opustiti, ali u međuvremenu dišite duboko…
Spremite se na fazu „Ja nosim samo haljinice“
Negdje oko treće godine ona će već imati želje vezane za oblačenje, a to možda neće imati veze sa tim da li je odeća čista ili prikladna. I tek što ste prilagodili njenu garderobu zahtjevima koje ima, njene želje će se promeniti. Možda će željeti da nosi izvrnutu odjeću, veću majicu, pa čak i kupaći kostim preko džempera. Što prije shvatite da sve to nije tako bitno, biće lakše obema.
Ona će skupljati i čuvati sve
Gumice, šnalice, latice cveća, kape, flašice, kutijice, spajalice, dugmad, mrtve bube… sve. Sve što može da nagura u džepove, ponijeće sa sobom. Naviknite se da pronalazite ove stvari svuda po kući.
Stalno ćete se prepirati oko njene kose
Ono što se vama sviđa, za nju možda ne dolazi u obzir. Da, ona baš sad mora da opere kosu. Ne ona ne izlazi takva iz kuće. Da, baš sad morate da joj uvijete kosu, jer ona ne zna sama, još samo ovaj put. Svađe oko kose će potrajati onoliko koliko vi dozvolite, odnosno koliko vam bude trebalo da shvatite da je to samo kosa i predate se. Vremenom ona će shvatiti da je čista i očešljana kosa ipak najbolja opcija.
Ona će biti mjerilo ljepote po kome procjenjujete sve njene vršnjake
Nikad ne biste to priznali na glas, ali vi mislite da je ona najlepše stvorenje ikada rođeno. Možda će vam i biti žao njenih drugarica, čija lepa lice ne mogu da se mere sa njenim. Normalno je da se ovako osećate, ali ne zaboravite da joj kažete koliko je pametna.
Ona je možda rođeni manipulator
Mame, koje imaju decu oba pola tvrde da njihove princeze znaju kako da dobiju ono što žele. I to samo izgledom. Da li je tako? Definitivno. Ponekad im progledamo kroz prste zato što su tako neodoljive, a tate to najbolje znaju.
Biće vam pomalo i žao mama svih dječaka
Kada ste zajedno sa svojim prijateljicama koje imaju mušku decu, možete se zapitati da li vam one pomalo zavide. Bliske prijateljice će vam možda to i priznati. Uostalom vi sa ćerkicom zajedno uređujete njenu sobu, kupujete haljinice, lakirate nokte dok su mame dečaka zauzete kopanjem glistica i razgovorima o superjunacima.
 
Izvor: superdete.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama