Ћерка је магично биће – 11 чињеница које то доказују!

 
Она је најлепше створење, најтврдоглавија особа, она је татина девојчица, ваша кћерка је неко кога највише волите.
Mother with daughter in the park
Жене, кад сазнају да носе девојчицу, обично мисле да, имајући у виду да су и саме некад биле девојчице, знају шта могу да очекују, али истина је да ће ваша ћерка имати пар изненађења за вас. Поред неуморног ћаскања и розе боје, ћерке су свет за себе. Ево како изгледа одрастање ваше принцезе.
Она је можда женственија од вас
Иако сте можда уложили доста труда да је научите о родној равноправности, куповали јој играчке за дечаке, немојте се изненадити ако она развије страст према принцезама, барбикама и балету. Колико год се ви борили са стереотипима, друштво у комбинацији са презаступљеним маркетингом ће имати јак утицај на њено одрастање.
Њена жеља да позамљује накит, штикле и хаљине ће се појавити јако рано, готово чим прохода
Ваша принцезица биће прелсатка претварајући се да излази у вашим новогодишњим салонкама… Уживајте у овим моментима, јер ускоро ће жељети стварно да их позајми.
Можда ћете бити мало љубоморни на татину кћерку
Иако можда љубомора и није ваш стил, изненадићете се кад је будете осетили, кад увидите да нисте једино женско у животу вашег партнера. Ценићете њихове игре, приче и дубоку повезаност, али понекад вам неће бити пријатно да будете изостављени. И први пут кад ваша кћерка потражи ослонац у оцу, кад је тужна или повређена, то ће бити помало болно сазнање за вас. Али запамтите да је њено срце препуно љубави за све. Ви такође, имате време и активности које делите са њом, које ће највероватније бити мистериозно за тату.
Све почиње рано и једно је сигурно, девојчице раније сазревају од дечака
Ваша ћерка можда већ и трчи, док син ваше пријатељице истог узраста се још бори са пузањем. Превртање, тапшање, смejање, пољупци, навикавање на ношу, читање. Не будите изненађени ако она све ово савлада прије дечака њеног узраста.
Навикните се на драму
Прије него што добијете ћерку, сигурно мислите да је невјероватно да се неко узбуђује толико што не успева да нађе своје јапанке, што јој фризура није онаква какву је замислила или зато што је појела парче хљеба током ручка. Али она стварно жели своје јапанке!!! На крају, она ће се опустити, али у међувремену дишите дубоко…
Спремите се на фазу „Ја носим само хаљинице“
Негдје око треће године она ће већ имати жеље везане за облачење, а то можда неће имати везе са тим да ли је одећа чиста или прикладна. И тек што сте прилагодили њену гардеробу захтјевима које има, њене жеље ће се променити. Можда ће жељети да носи изврнуту одјећу, већу мајицу, па чак и купаћи костим преко џемпера. Што прије схватите да све то није тако битно, биће лакше обема.
Она ће скупљати и чувати све
Гумице, шналице, латице цвећа, капе, флашице, кутијице, спајалице, дугмад, мртве бубе… све. Све што може да нагура у џепове, понијеће са собом. Навикните се да проналазите ове ствари свуда по кући.
Стално ћете се препирати око њене косе
Оно што се вама свиђа, за њу можда не долази у обзир. Да, она баш сад мора да опере косу. Не она не излази таква из куће. Да, баш сад морате да јој увијете косу, јер она не зна сама, још само овај пут. Свађе око косе ће потрајати онолико колико ви дозволите, односно колико вам буде требало да схватите да је то само коса и предате се. Временом она ће схватити да је чиста и очешљана коса ипак најбоља опција.
Она ће бити мјерило љепоте по коме процјењујете све њене вршњаке
Никад не бисте то признали на глас, али ви мислите да је она најлепше створење икада рођено. Можда ће вам и бити жао њених другарица, чија лепа лице не могу да се мере са њеним. Нормално је да се овако осећате, али не заборавите да јој кажете колико је паметна.
Она је можда рођени манипулатор
Маме, које имају децу оба пола тврде да њихове принцезе знају како да добију оно што желе. И то само изгледом. Да ли је тако? Дефинитивно. Понекад им прогледамо кроз прсте зато што су тако неодољиве, а тате то најбоље знају.
Биће вам помало и жао мама свих дјечака
Када сте заједно са својим пријатељицама које имају мушку децу, можете се запитати да ли вам оне помало завиде. Блиске пријатељице ће вам можда то и признати. Уосталом ви са ћеркицом заједно уређујете њену собу, купујете хаљинице, лакирате нокте док су маме дечака заузете копањем глистица и разговорима о суперјунацима.
 
Извор: superdete.com