Да бисте дечјим колицима без проблема ишли кроз снег, потребан вам је овај наставак

Кад је беба на путу (нарочито ако је родитељима то прво дете) припреме за долазак новог члана у кућу из генерације у генерацију постају све сложеније.

Креветац, постељине, оградице, глодалице, зекице, бодићи, беби-гимнастика, термофори, пумпице, дуде, влажне марамице, носиљке само су део ствари без којих је данас скоро немогуће дочекати наследника (или наследницу). Родитељи се о томе шта им је потребно информишу код искуснијих пријатеља, рођака, са форума, фејзбук група и углавном, кад се све што им је речено да им је неопходно сабере, крећу у куповину не питајући шта кошта.

Искуснији родитељи, они који имају више од једног детета, вероватно ће им рећи следеће: који год креветац да купите, које год звечке, њихалице, носиљке, неће битно променити ствар. Оно што је стварно важно су – колица. Није ни чудо што су прва измишљена још давне 1733, не знамо како су свих претходних миленијума људи без њих живели.

Зашто су, дакле, колица толико важна? Да ли сте пробали некад да склопите колица док држите бебу у једној, а кесе с намирницама у другој руци? Да ли сте пробали некад да гурате колица, а бебу носите у наручју? Да ли сте покушали да колицима прођете кроз снегом завејану улицу?

Која ћете колица одабрати је вероватно најважнија одлука, када је у питању прва куповина за бебу. И једино на чему не треба много штедети (ако имате могућност да не штедите). Зато што ће вам то битно променити квалитет живота са бебом. Јер, ако се колица лако склапају, ако су управљива и имају могућност да кроз снег иду без проблема, много ћете лакше одлучити да своју бебу изведете у шетњу свакодневно. А то ће много значити – и њој и вама.

Зато желимо да вам представимо нова колица бренда Cybex. Овај произвођач је иначе познат као један од најбољих у категорији ауто-седишта, али им ни колица по квалитету нимало не заостају.

На нашем тржишту је од недавно у понуди Priam, специјална едиција ексклузивних и врло пажљиво дизајнираних колица за бебе. Оно што их издваја од осталих јесте то што се колица купују тако што сами склапате оно што вам је потребно. Дакле, купите рам за колица који изгледа овако:

… и онда на њега додајете оно што вам је потребно – за почетак је то носиљка, а онда долази седални део који се може спустити у скроз лежећи положај. Ако не желите да купујете и једно и друго, онда ће вам чак и седални део, без носиљке, одрадити одличан посао од првог дана бебиног рођења.

Сада долазимо до оног најважнијег дела: ова колица су направљена од материјала који је потпуно водоотпоран и један од наставака који се може докупити су – скије. Да, добро сте прочитали – скије за колица. Ако идете на зимовање или једноставно желите да послушате савете готово свих лекара који кажу да бебе треба изводити по малтене свим временским условима, онда ће вам овај наставак битно олакшати кретање.

Такође, ако имате мало веће дете, или планирате да међу децом не правите велику разлику у годинама, шетња без додатка за старије дете може бити веома напорна. Он омогућава великом бати или секи да, кад се умори, стане на наставак причврћен за колица и тако се вози. Притом се додатак налази на таквој позицији да нимало не смета оном ко гура колица нити смањује управљивост.

Куповина квалитетних колица за бебу никад није трошак, већ чиста инвестиција. Улагањем у колица, ви улажете у нешто много важније – у време које ће ваше дете провести напољу, а које ће сигурно бити далеко веће ако је мами и тати вожња колица једноставна и лака.

Мислите о томе кад бирате четвороточкаша за свог малишана. Можда неће умети да вам захвали, али ће његов осмех то урадити за њега.

Аутор: А. Цвјетић